banner564

Atina’nın gündemi ‘Kıbrıs’

Kasulidis, doğal gaz konusundaki çalışmalar ve Türkiye’nin müdahalesini görüşmek üzere Yunanistan’a gidiyor

Atina’nın gündemi ‘Kıbrıs’
banner598
 Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, doğal gaz çalışmaları ve Türkiye’nin  “Münhasır Ekonomik Bölgesi”ndeki (MEB) faaliyetleri konusunda izlenecek adımları belirlemek üzere bugün Yunanistan’a gidiyor. 
   Simerini gazetesinin haberine göre Kasulidis, konuya ilişkin  yaptığı açıklamada, Atina ziyaretinin amacının; Güney Kıbrıs ile Yunanistan arasında diplomatik alanda izlenecek yol ve eylemlerin koordinasyonunu sağlamak olduğunu belirtti. Kasulidis, Güney Kıbrıs’ın diplomatik düzeyde perde gerisi faaliyetler yürüttüğünü vurgulayarak, Güney Kıbrıs’taki siyasi partilere ise birlik içerisinde hareket etme çağrısında bulundu. Kasulidis; İngiltere, ABD ve Rusya’ya yönelik perde gerisi diplomatik girişimlerin devam ettiğini belirtti ve Rusya’nın Türkiye’ye “sert tepki gösterdiğini, bundan memnuniyet duyduklarını” söyledi.

Samaras: “Asıl endişem kıbrıs sorunu”

   Öte yandan Yunanistan Başbakanı Andonis Samaras’ın Yunanistan meclisinde yaptığı konuşmada Kıbrıs sorununa değindiğini ve “ekonomik krize büyük zaman ve emek sarf etmelerine karşın asıl endişesinin, bir an bile aklından çıkmayan Kıbrıs sorunu olduğunu” söyledi.
Samaras, Türkiye’nin yarattığını iddia ettiği “tehlikeli durumlara” değinerek, “çeşitli diplomatik düzeylerde girişim yaptığını” sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2014, 10:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473