banner564

Atma Recep!

Birlikte yaşadığı kız arkadaşına şiddet uyguladığı gerekçesiyle tutuklanan adam “Tam tersi, o beni dövüyordu”dedi 

Atma Recep!
banner598

 Suna ERDEN

   Kadına yönelik şiddet olayları son günlerin tartışma konusu olurken ve bu yönde suçlarda artış görülürken bir vaka da Cihangir’de yaşandı. Recep Kazak isimli şahıs, birlikte yaşadığı kız arkadaşını darp ettiği gerekçesi ile tutuklanarak Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 
   Zanlının 2018 yılı içerisinde toplamda 4 kez kız arkadaşına şiddet uyguladığı ancak daha önceki vakaların şikayetler geri çekildiği için ileri taşınmadığı belirtildi. Zanlı hakkındaki soruşturmayı yürüten polis, tutuklu yargılama talep ederken, söz hakkı verilen zanlı, “Ben onu değil o beni döverdi”iddiasında bulundu.
   Kadına Karşı Şiddete Müdahale Şubesi’nde görev yapan polis memuru Kamuran Kale, zanlının 25 Kasım 2018 tarihinde saat 23.30 sıralarında birlikte yaşadığı kız arkadaşı E.I.’yi darp ettiğini söyledi. Polis, zanlının kız arkadaşına tokat atıp,saçlarından tutup yerde sürüklediğini, beline tekme atıp darp ettiğini açıkladı.
   Polis, zanlının ayrıca kız arkadaşına cinsel saldırıda da bulunduğunu belirtti.
   Zanlının 30 Ocak 2018 tarihinde de kız arkadaşını darp ettiğini, şikayet üzerine hakkında dosya hazırlandığını kaydeden polis, zanlının 7 Şubat 2018 ile 11 Eylül 2018 tarihlerinde de aynı suçları işlediğini aktardı. Daha önceki darp olaylarının E.I.’nin şikayetini geri çekmesinden dolayı dosyanın daha ileri götürülmediğini belirten polis,  zanlının  TC vatandaşı olup, çalışma izinsiz olduğunu belirtip,  bir ayı geçmemek üzere Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu olarak bulunmasını talep etti.
   Polisin ardından söz hakkı verilen zanlı Recep Kazak ise suçlamaları kabul etmedi. Kazak,  “İftiradır. Beni kendisi darp etti. Beni hep kendisi döverdi. Tüm ailem burada. Türkiye’ye gitmek istemiyorum” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474