banner564

Avrupa Birliği destekliyor

“Tarım ve Kırsal Kalkınma Danışmanlık Hizmetleri" projesinin tanıtımı Lefke’de gerçekleştirildi

Avrupa Birliği destekliyor
banner598
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı bünyesinde Avrupa Birliği (AB) tarafından sağlanan teknik destek projesi kapsamında yürütülen “Tarım ve Kırsal Kalkınma Danışmanlık Hizmetleri" projesinin tanıtımı Lefke’de gerçekleştirildi.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, tanıtım toplantısında konuşan Tarım Bakanlığı Müsteşarı Emirali Deveci, eğitim yayım ve danışmanlık hizmetlerine Bakanlık olarak önem verdiklerini, kurulacak olan sistem ile üreticilerin ihtiyaç duyduğu teknik destek, hibe ve yardımlara erişim, piyasa koşulları gibi bilgilere ulaşımın sağlanacağını söyledi. 
AB Program Destek Ofisi Yöneticisi Michael Bullen ise, AB Komisyonu olarak Kıbrıs Türk toplumuna yönelik 2007 yılından bu yana çiftçilere verilmiş olan desteklerin 15 milyon Euro olduğunu ve Kıbrıs Türk toplumunun kalkınmasına yönelik olarak önümüzdeki süreçte desteklerin devam edeceğini söyledi.
Toplantıda, Başbakanlık Avrupa Birliği Destek Ofisi Tarım Temsilcisi Burcu Barın, Tarım Bakanlığı Kırsal Kalkınma Sektör Program Sorumlusu Deniz Solyalı, AB Tarımsal Danışmanlık Hizmetleri Ekibi Uzmanı Donald Aquilina, Tarım Bakanlığı Doğrudan Gelir Desteği Sorumlusu Mehmet Ercilasun birer konuşma yaptı.
Tarım Bakanlığı ile Avrupa Birliği teknik destek ekibi tarafından yürülen proje kapsamında üreticilere danışmanlık sağlayacak sistemin kurulması hedefleniyor. 
Çiftçilerin bilgiye olan ihtiyaçlarının karşılanması ve dünya çiftçileri ile rekabet edebilirliğinin artırılması amacı ile Bakanlık bünyesinde “Tarım ve Kırsal Kalkınma Danışmanlık Merkezi” kurulacak.

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2017, 10:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473