banner564

Avuçlar Allah’a açıldı

Recep ayının ilk Cuma gecesi idrak edilen Regaip Kandili’nde bol bol dua edildi, alınan lokmalar ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı

Avuçlar Allah’a açıldı
banner598
Melin DOBRAN
Müslümanların Recep ayının ilk Cuma gecesi kutladığı Regaip Kandili, dün gece idrak edildi. Bilindiği üzere Allahü Teâlâ, bu gecede müminlere ihsanlar ve ikramlar yapar. Bu geceye hürmet edenleri affeder. Kandil gecesi yapılan dua ret olmaz ve namaz, oruç, sadaka gibi ibadetlere, sayısız sevaplar verilir. Din İşleri Başkanı Talip Atalay ise yayımladığı mesajında, “Regaib gecesini, inanların samimi bir kalp ile Allah’a açılan ellerin boş çevrilmeyeceği bilinciyle, tövbe ve dua ederek geçirmesi, sevap kazanmaya vesile olacaktır” dedi.

Lokma satışı yoğundu
Kandil günlerinin vazgeçilmezi olan lokma tatlısının satışı dün de devam etti. Bu mübarek gece için lokma tatlısı alan vatandaşlar ihtiyaç sahiplerine ve komşularına dağıttı.
Başkent Lefkoşa’nın Küçükkaymaklı bölgesinde faaliyet gösteren Yaman Plus bünyesinde iş yeri Ayhan Volkan (Volkan Lokma), 30 yıldan beridir lokma yaptığını söyledi. Ayhan Usta, 20 yıldan beridir de aşçılık yapıyor. Ayhan Usta, dün yaptığı lokmaların kapış kapış satıldığını söyledi. Usta, “Osmanlı zamanından beridir bu gelenek devam ediyor. Özellikle bugünlerde yoğun oluyoruz. Herkesin de bildiği gibi Regaip Kandili, Müslümanlarca Recep ayının ilk Cuma gecesi kutlanan kandildir. Biz de bu güzel ve özel günde lokmalarımızı, her zaman olduğu gibi vatandaşlarımız için hazırladık. Ayrıca, Vakıflar İdaresi İskele, Gazimağusa ve Güzelyurt Cami’lerine dağıtmak üzere, bize lokma yaptırıyor” dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2016, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473