banner564

8 ay sonra özgür!

Mağusa Meydan Muharebesi’nin sanıklarından Ali Osman Uçanok beraat etti

8 ay sonra özgür!
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa Kaza Mahkemesi önünde 20 Ağustos 2015 tarihinde çıkan arbede ile ilgili olarak yargılanan Ali Osman Uçanok, Abbas Uçanok, Hüseyin Özsaitoğlu, Kamil Uçanok, Mehmet Akdemir ve Cevat Beyazyüz’ün davası dün sonuçlandı. Başkan Düriye Elkıran ve üye yargıçlar Hasan Dağlı ile Mesut Mesutoğlu’nda oluşan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti oybirliği ile aldığı karar sonucunda Ali Osman Uçanok’u suçsuz bulup beraat ettirirken, diğer sanıkları vahim zarar ve ciddi darp suçlarından suçlu bularak mahkum etti.
Ali Osman Uçanok olayları azmettirmedi
Kararı okuyan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti Başkanı Kıdemli Yargıç Düriye Elkıran, İddia Makamının mahkemeye dinlettiği tanıklardan uzman tanık Mustafa Kalfaoğlu ile diğer tanık Tugay Tükenmez haricindeki tüm tanıkların şahadetlerini güvenilir ve inanılır bulmadıklarını söyledi. Tanıkların olayların Ali Osman Uçanok’un el işareti sonrasında başladığı yönündeki şahadetlerine itibar etmediklerini belirten Elkıran, olayların el işareti ile başlamadığı yönünde bulgu yaptıklarını ifade etti.
Diğer sanıklar Ömer Satıağalar ile Özcan Hangün’ü darp etti
İddia Makamının sanık 1 aleyhinde getirdiği davaları makul şüpheden ari olarak ıspatlayamadığını belirten Elkıran, diğer sanıkların Özcan Hangün ile Ömer Satıağalar’ı elleri ve ayakları ile vurmak sureti ile ciddi şekilde darp ederek vahim zarara uğrattıkları yönünde bulgu yaptıklarını ifade etti. Sanık 1 Ali Osman Uçanok’u aleyhine getirilen davalardan suçsuz bulup beraat ettiklerini söyleyen Elkıran, diğer sanıkları ciddi darp ve vahim zarar suçlarından suçlu bulup mahkum ettiklerini açıkladı.
Ailevi durumları ve sağlık problemleri dikkate alındı
Mahkum edilen sanık avukatlarının mahkemeye hafifletici nedenleri sunmasının ardından öğleden sonra sanıklar hakkındaki cezaları açıklayan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti Başkanı Düriye Elkıran, sanıkların ailevi durumları ile sağlık problemlerini sanıklar lehinde değerlendirdiklerini söyledi. Sanıkların işlemiş olduğu suçun ciddi ve vahim suç türleri arasında olduğunu ve hapislik dışında bir ceza verilmesinin mümkün olamayacağını vurgulayan Elkıran, konu suçun insanların adalet aramaya geldiği Kaza Mahkemesi binası önünde gerçekleşmesinin sanıklar aleyhinde ağırlaştırıcı faktör olduğunu söyledi. 
Önümüzdeki hafta tahliye olacaklar
Sanıklar lehindeki hafifletici nedenleri de değerlendirdikten sonra ilk ve son defaya mahsus olmak üzere kısa süreli bir hapislik cezası takdir etmeyi uygun bulduklarını belirten Elkıran, sanıkları mahkum olduğu suçlardan 9’ar ay hapse mahkum ettiklerini açıkladı. SanıklarınMerkezi Cezaevi’nde geçirmiş oldukları süre ve 9 aylık cezanın infazındaki ceza indirimide dikkate alındığından sanıkların önümüzdeki hafta içerisinde tahliye olacakları belirtildi.
Duygusal anlar yaşandı
Mahkeme salonunu hınca hınç dolduran Uçanok ailesi ve yakınları beraat kararı sonrasında büyük sevinç yaşadı. Diğer sanıklarında kısa süre sonra tahliye edileceğini öğrenen aile yakınlarının sevinci daha da arttı. Ali Osman Uçanok’ta kararın ardından yakınlarının büyük desteği arasında mahkeme binasından çıkarak 7 buçuk ay sonra gelen özgürlüğün mutluğuğunu yaşadı.

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2016, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474