banner564

Ayağını kırdı

Ülkede kaçak olarak bulunan ve uyuşturucu suçundan aranan Ümit Karaduman, polisi görünce apartmanın üçüncü katından atladı ama kaçamadı

Ayağını kırdı
banner598
Çiğdem AYDIN

Lefkoşa’da 14 Aralık tarihinde cürümleri önleme Şubesi Ekipleri tarafından şüpheli görülen bir araca dur işareti yapılmış, o esnada araçta bulunan Ümit Karaduman kaçmayı başarmıştı.  Araçta yapılan aramda 18 gram sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde ele geçirilirken, araç sürücüsü Avni Kansaran ile yolcu Arzu Doğan tutuklanmıştı.  Soruşturma amaçlı 3 gün poliste tutuklu kalan Kansaran ile Doğan teminatla serbest bırakılırken, polis kayıplara karışan Ümit Karaduman’ın izini sürüyordu.  

Üçüncü kattan atlamak istedi
Narkotik ekipleri, önceki gün aldıkları bir ihbar üzerine zanlı Karaduman’ın Gönyeli’de bir apartmanda kaldığını tespit etti.  Polis, aldığı bilgi üzerine zanlının kaldığı apartmana baskın yaptı.  Daha önce polisin elinden kaçmayı başaran zanlı Karaduman bu kez de apartmanın üçüncü katının balkonundan atlayarak kaçmaya çalıştı.  Ancak ilk seferinde kaçmayı başaran zanlı bu kez yaralanarak olduğu yerde kaldı.

Önce hastaneye sonra adliyeye
Gözaltına alındıktan sonra önce Lefkoşa Dr.Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne götürülen ve tedavi edilen zanlı dün de Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Polis, zanlı Ümit Karaduman’ın 14 Aralık 2014 tarihinde  Cürümleri Önleme Şubesi tarafından içerisinde Avni Kansaran ile Arzu Doğan’ın bulunduğu araçta arama yapıldığı esnada polisten kaçtığını söyledi.  Polis önceki gün zanlının kaldığı yerin tespit edildiğini, zanlıyı tutuklama üzere kaldığı apartmana gidildiğini, polisi gören zanlının apartmanın üçüncü katının balkonunda aşağı atladığını belirtti.  

Benzer suçlardan yargılandı...
Zanlının yaralı bir şekilde gözaltına alındığını ve Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedavi edildiğini kaydeden polis, tedavisinin ardından zanlının polis hücresine konulduğunu söyledi. Polis, zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını, zanlının benzer suçlardan yargılanıp para cezası aldığını ve polisi darp ve görevinden men suçundan askıda davası bulunduğunu belirtti.  Polis, zanlının davalarında hazır olması için teminata bağlanmasını talep ederken, zanlının 9 Nisan 2013 tarihinden beridir KKTC’de izinsiz kaldığını, kalacak yeri olmadığını da açıkladı. 

45 gün içeride kalacak
Mahkeme, zanlının benzer suçtan yargılandığını, başka bir suçtan davasının askıda olduğunu, 2013 yılında beridir ülkede kaçak olduğunu belirterek, zanlının suç işleme potansiyeli ve kaçma ihtimali olduğunu kaydederek 45 gün süre ile cezaevine gönderilmesine karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2014, 10:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473