banner564

Ayrı ayrı defnedilecekler

Muratağa ve Sandallar şehitliğinde kazı çalışmalarına resmen başlandı

Ayrı ayrı defnedilecekler
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’ya bağlı Atlılar, Muratağa ve Sandallar köylerinde 14 Ağustos 1974 tarihinde katledilen ve daha sonra toplu mezarlardan çıkarılıp şehitliklere toplu olarak gömülen şehitlerin mezarlarının kazı çalışmalarına önceki gün başlandı. 
Muratağa-Sandallar şehitliğinde önceki gün sabah düzenlenen Askeri ve Dini törenin ardından ilk etabı başlayan kazı çalışmalarına ilerleyen zamanlarda Atlılar Şehitliğinde devam edilecek. Törene, Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu,  Gazimağusa Merkez Komutanı Hava Savunma Albay Fahri Savaş, Kayıp Şahıslar Komitesi Kıbrıslı Türk üyesi Gülden Plümer Küçük ve Atlılar, Muratağa, Sandallar Şehitlerini Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Aşır’da katıldı. Şehitler anısına saygı duruşu ile başlayan törende şehitler için dua okunduktan sonra şehitlerin mezarlarının kazı çalışmasına başlandı.

Küçük: Tek tek kimliklendirip yeniden defnedeceğiz
Diyalog muhabirine kısa bir açıklama yapan Kayıp Şahıslar Komitesi’nin Kıbrıslı Türk üyesi Gülden Plümer Küçük, şehitlerin kimliklendirilip tekrar gömülmesi amacı ile kazı çalışmalarını başlatmış bulunduklarını söyledi. Mezardan çıkarılacak olan kemiklerin ailelerden alınacak DNA örnekleri ile karşılaştırılıp her bir şehidin kimliklendirileceğini ve ayrı ayrı gömüleceğini belirten Küçük, çalışmanın ilk etapta 89 şehitin gömülü  bulunduğu Muratağa-Sandallar şehitliğinde başlandığını ve ilerideki safhada ise 37 şehitin gömülü bulunduğu Atlılar şehitliğinde devam edeceğini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2015, 10:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473