banner564

Azim oyuna mı geldi?

Metahan’da herkesi tedirgin eden zanlı, kız arkadaşı ile buluşmak için bölgeye gittiğini, yüzünü o istediği için örttüğünü ancak verilen adresi bulamadığını öne sürdü

Azim oyuna mı geldi?
banner598

 Suna ERDEN

Yüzünün yarısını puşi ile örtüp gece yarısı Metehan’da dolaşarak bölge halkını tedirgin eden ve ihbar üzerine önceki gün Lefkoşa’da tespit edilerek yakalanan 28 yaşındaki üniversite öğrencisi Türkmenistanlı Azim Akmemedov dün tutuklama talebiyle Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Hakkında soruşturma amaçlı tutukluluk talep edilen zanlı, “Bölgede kameralar olduğu için kız arkadaşım yüzümü kapatmamı istedi. Ancak kız arkadaşımın evini başkasının evi ile karıştırdım. Kimseye zarar vermek niyetinde değildim” iddiasında bulundu. 
Zanlı bu iddialarda bulunurken, elde edilen bilgilere göre, zanlının sosyal medyada tanışıp arkadaş olduğu bir kadınla randevulaştığı, kadının zanlıya adres verip gece yarısı yüzünü kapatarak eve gelmesini söylediği ancak verilen adresin yanlış çıktığı öğrenildi. 

İddialar araştırılıyor
Tutuklanan zanlı dün mahkemeye çıkarılırken, polis iddiaları aktardı. Soruşturmayı yapan polis, zanlının 30 Haziran 2018 tarihinde saat 02.00 sıralarında Lefkoşa- Kermiya bölgesinde çevre sakinlerini tedirgin edecek şekilde yüzünü kapatarak Hayriye Toktaş'ın ikametgahının önünde, girişinde ve etrafında dolaşarak mülke tecavüz edip, ikametgah penceresinden içeriye bakmak suretiyle tacizlik suçunu işlediğini söyledi. Zanlının önceki akşam Lefkoşa’da tespit edilerek tutuklandığını kaydeden polis, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini, zanlının verdiği ifadenin araştırılacağını kaydetti. Polis, zanlının soruşturma amaçlı bir gün tutuklu kalmasını talep etti. 
Mahkeme zanlı hakkında bir gün tutukluluk emri verirken, söz hakkı alan zanlı, “ Bölgede kameralar olduğu için kız arkadaşım yüzümü kapatmamı istedi. Ancak kız arkadaşımın evini başkasının evi ile karıştırdım. Kimseye zarar vermek niyetinde değildim” iddiasında bulundu.

Sosyal medyada viral oldu
Metehan Sosyal Konutlar bölgesinde, geçtiğimiz Salı gecesi Hayriye Topcan’ın zemin katta bulunan evinin güvenlik kamerası tarafından kaydedilen görüntülerde, yüzü kapalı olan ayağında ayakkabısı olmayan bir erkek apartmana girmiş ve Topcan’ın kapısını açmaya çalışmıştı. Başarılı olamayan şahıs, yukarıya çıkmış, sonra aşağıya inerken görülmüştü. Hemen ardından dışarıya çıkan şahıs, Topcan’ın evinin penceresinden içeriye bakarken kameralara takılmıştı.  Kameralara takılan şahsın görüntüleri ve fotoğrafları sosyal medya ortamında paylaşılarak, birçok kesime ulaşması sağlandı. Paylaşılan fotoğraflardan şahsı tanıyan Türkmenistanlı bir kişi, polise ihbarda bulununca ne olduğu belli olmayan şüpheli önceki akşam yakalanmıştı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473