banner564

TKP YG’den hatırlatma

Davulcu, yeni asgari ücretin belirlenmesini istedi

TKP YG’den hatırlatma
banner598

 Lefkoşa, 5 Temmuz 18 (T.A.K.): Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler (TKP-YG) Genel Sekreteri Mehmet Davulcu, yeni asgari ücretin belirlenmesini istedi ve Çalışma Bakanlığını Asgari Ücret Saptama Komisyonunu toplantıya çağırmaya davet etti.

Davulcu, yaptığı yazılı açıklamada,  asgari ücretin günün koşullarına uygun  belirlenip, 1 Temmuz’dan itibaren yürürlüğe girmesini talep etti
Davulcu, Devlet Planlama Örgütü (DPÖ) verilerine göre Kuzey Kıbrıs'ta 6 aylık enflasyon’un  % 12.11 olduğunu, bu verilere göre maaş ve ücretli kesimlerin satın alma gücünün en az bu oranda gerilediğini, özellikle asgari ücretle yaşamını sürdürenler için durumun oldukça vahim olduğunu ifade etti.
Davulcu,  yürürlükte olan  net  2 bin 56 TL  asgari ücretin açlık sınırının altında olduğunu savunarak, “Asgari Ücretler Yasası bir yılda 3 defaya kadar asgari ücret belirlenmesine izin vermektedir. Ülkemizde yüksek enflasyon  yaşanmasına karşın, iş başındaki koalisyon hükümetinin asgari ücreti yeniden belirlemek için neyi beklediği merak konusudur” ifadelerini kullandı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474