banner564

Bağlantıları araştırılıyor

Gifa’ya kurşun yağdıran, bir kişiyi yaralayan Emre Yalçın’ın KKTC’ye 28 Ocak’ta giriş yaptığı öğrenildi

Bağlantıları araştırılıyor
banner598

 Suna ERDEN

Lefkoşa’da Atatürk Caddesi üzerinde faaliyet gösteren Gifa isimli işyerine silahlı saldırı düzenleyen Emre Yalçın ile suç ortakları Şükrü Dipdere ve Mesut Okur dün yeniden mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada zanlı Yalçın hakkındaki soruşturmanın sürdüğü belirtilerek, ek süre talep edildi. Diğer zanlılar Dipdere ile Okur için ise teminat talep edildi.
Soruşturmayı yürüten polis, zanlı Yalçın ile Okur’un 1Şubat 2019 tarihinde, saat 18.00 sıralarında, Gifa isimli işyerine düzenlenen silahlı saldırı olayı ile ilgili tutuklandığını yineledi.
Polis, zanlı Yalçın’ın Yenişehir'de faaliyet gösteren ve Yusuf Kısa'nın direktörü olduğu Gifa isimli işyerine 8 el ateş açıp, işyeri sahibinin kardeşi Serkan Kısa’nın sol el bileğinden yaralanmasına neden olduğunu hatırlattı.
Zanlının olayda 7.65 mm çapında silah kullandığını belirten polis, yapılan soruşturma sonucu suçla bağlantılı Şükrü Dipdere’nin tespit edildiğini söyledi. Polis, Emre Yalçın’ın olayda kullandığı tabancayı zanlı Şükrü Diprede’den satın aldığını itiraf ettiğini belirtti.  Polis, tutuklanan Şükrü Dipdere’nin suçunu itiraf ettiğini ve silahı Mesut Okur’dan aldığını itiraf ettiğini söyledi.
Yurt dışı ve yurt içi bağlantıları araştırılıyor
Soruşturmanın Dipere ve Okur ile ilgili kısmın tamamlandığını kaydeden polis, iki zanlının teminata bağlanmasını talep etti.Polis, zanlı  Yalçın hakkındaki soruşturmanın sürdüğünü, cep telefonunun inceleneceğini belirtti. Zanlı Emre Yalçın’ın KKTC’ye 28 Ocak’ta giriş yaptığını söyleyen polis, yurtiçi ve yurtdışındaki bağlantılarının halen araştırıldığını kaydetti. Aydın, zanlı Emre Yalçın’ın dört gün daha tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme,  zanlı Emre Yalçın’ın 4 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi. Zanlılar Okur ile Dipdere ise ikişer kefilin 50 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması, 8’er bin TL nakit teminat yatırmaları şartları tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474