banner564

50 bin TL nakit ödedi

Lefkoşa- Güzelyurt Anayolunda iki yayaya çarparak ikisinin de ölümüne neden olan Örge Soğukpınar teminatla serbest kaldı

50 bin TL nakit ödedi
banner598

 Suna ERDEN

Lefkoşa- Güzelyurt Anayolunda 8 Şubat tarihinde meydana gelen trafik kazasında Bangladeş uyruklu yayalara çarparak ikisinin de ölümüne neden olan ve kazadan sonra olay yerinden kaçan sürücü Örge Soğukpınar hakkındaki soruşturma tamamlandı.  Zanlı 7 gün süren tutukluluğun ardından dün teminat talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme yüksek teminat şartları ile zanlıyı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.
Soruşturmayı yürüten Müfettiş Muavini Mustafa Berksan, kazanın Lefkoşa-Güzelyurt Anayolunun 4 -5 kilometreleri arasında saat 18.55’te meydana geldiğini söyledi. 
Polis, çift şeritli yolda, sol şeritte FK 150 plakalı araç ile seyreden zanlı Örge Soğukpınar’ın, Red Love Gece Kulübü önüne geldiği sırada yaya olan ve banket içerisinde yürüyen Siful Islam ve Ripon Ali’ye çarptığını ifade etti. 
Çarpmanın etkisiyle Siful Islam’ın asfalt yol içine, Ripon Ali’nin ise yolun dışına toprak zemine savrulduğunu açıklayan polis, aracın çelik bariyerlere çarparak durduğunu ve şoförün olay mahallinden ayrıldığını belirtti.

Gece kaçtı, gündüz teslim oldu
Polis, ağır yaralanan iki yayanın ambulansla Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını Siful Islam’ın 23.20 sıralarında,  Ripon Ali’nin ise saat 01.10’da vefat ettiğini mahkemeye aktardı. 
Olay mahallinden ayrılan zanlı Örge Soğukpınar’ın 9 Şubat’ta saat 10.00’da teslim olduğunu ifade etti.
Polis, zanlının 7 gün tutuklu kaldığını, soruşturmanın tamamlandığını ve evli, iki çocuk babası olduğunu belirterek, teminata bağlanmasını talep etti.
Mahkeme, 3 kefilin 150 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması ve zanlının 50 bin TL nakit teminat yatırması şartları ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi. Yurt dışına çıkışı yasaklanan zanlının ehliyetine de geçici olarak el konulmasına karar verildi.   

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473