banner564

Bakal Bakalım ne olacak?

Ekmek fırını içinde toprak bardak, testi, taş dübek ve tokmak bulundu; Erbil İnser ve Nejmi Çakır’a dava okundu

Bakal Bakalım ne olacak?
banner598
Melin DOBRAN

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi Ekipleri, bir ihbar sonucunda 53 yaşındaki Erbil İnsel ile 73 yaşındaki Nejmi Çakır isimli şahsı kanunsuz eski eser tasarrufu suçlarından tutukladı. 
   Gözaltına alınan zanlıların tasarrufunda Neolitik, Bizans Kalkolitik ve Helenistik Roma Dönemine ait eski eserler bulunurken zanlılar dün tutuklama talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı.
   Çamlıbel Polis Karakolu tarafından yürütülen soruşturmada zanlıların önceki gün saat 17.00 sıralarında Hisarköy’de düzenlenen operasyon sonucu gözaltına alındıkları açıklandı. Duruşmada zanlılar hakkındaki iddiaları aktaran polis, daha önceden takibe alınan zanlı Erbil İnsel’in evinde yapılan aramada salon odası içerisinde eski eser olduğuna inanılan 5 adet sikke bulunduğunu söyledi. Polis, yine Hisarköy’de yaşayan Nejmi Çakır’a ait taş ekmek fırını içerisinde 1 adet toprak bardak, 7 adet değişik ebatlarda toprak testi, 1 adet taş dübek ve 3 adet taş tokmak bulduklarını belirtti. Polis, zanlıların evlerinden emare olarak alınan eski eserlerin incelendiğini ve eski eser olduklarına dair bilgi aldıklarını mahkemede ifade etti.       
   Soruşturmanın devam ettiğini kaydeden polis, Erbil İnsel ve Nejmi Çakır’ın soruşturma maksatlı 3‘er gün tutuklu kalması talebinde bulundu.
Üç döneme ait eser
   Mahkeme zanlılar hakkında 3 gün tutukluluk emri verirken konuyla ilgili açıklama yapan polis basın subaylığı, bulunan eserlerin Neolitik Dönemine ait bir adet taş balta, Bizans Dönemine ait bir adet taş dübek, Kalkolitik Dönemine ait iki adet havaneli ile Helenistik Roma Dönemine ait bir adet anfora, bir adet testi, bir adet yonca ağızlı testi, iki adet Urgantarium ve bir adet toprak şişe olduğunu belirtti.

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2016, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473