banner564

Bakış açısı değişmeli

GAÜ Öğretim Üyesi Yıldız kadının önemi ve Türkçe’nin kullanımını değerlendirdi

Bakış açısı değişmeli
banner598
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Eğitim Fakültesi, Türkçe Öğretmenliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Osman Yıldız, Türk kadınının tarihteki yeri ve Türk Dili’nin gelişimi hakkında açıklamalarda bulundu.
Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet değerlerine sımsıkı sarılmak gerektiğini ifade eden Yıldız, “Cumhuriyetle birlikte kadın erkek eşitliği konusundaki temel anlayış zaman içinde güçlü bir zemin kazanmıştır” dedi. 
Günümüzde bu kazanımların geriletilmek suretiyle törpülenmeye çalışıldığını anlatan Yıldız “Ne yazık ki yıllar once olduğu gibi kadını eve kapamak ve sosyal hayatın dışına çekmek gayreti öne çıkarılmak istenmektedir. Kadını Allah'ın erkeklere  bir emaneti olarak gören bu anlayış “egemen erkek” anlayışının bir yansımasından ibarettir” ifadelerini kullandı.
Konuşmasında Türkçe konusuna da değinen Yıldız, “Dünyanın en eski dillerinden biri olan Türkçe, kendine has alfabesiyle çok önemli eserler verilmesine imkan vermiş, Türkçe’nin fonetik yapısına uygun olmayan Arap alfabesine geçilince  bin yıllık bir esaret dönemi başlamıştır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2015, 09:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474