banner564

Bamdat’ın hesabı tutmadı

Başka bir üniversiteye transfer amacıyla öğrenci işlerinden boş transkript çalıp, not ortalamasını yüksek gösteren İran uyruklu öğrenciler yakalandı

Bamdat’ın hesabı tutmadı
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

   Gazimağusa’da, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde öğrenim gören İran uyruklu 2 öğrenci, başka bir üniversiteye transfer olabilmek için ilginç bir yöntem denedi. Not ortalaması düşük olan ve bu nedenle geçiş yapamayan İran uyruklu Eczacılık Fakültesi öğrencisi Bamdat Razavi,  üniversitenin öğrenci işleri ofisinde asistan olarak çalışan arkadaşı Behnam Seyedi’den yardım istedi. 
   Behnam Seyedi, Razavi’nin teşvikiyle boş öğrenci transkripti çaldı, not ortalaması yüksek olacak şekilde doldurarak İran’a yolladı. Öğrenci işleri ofisindeki görevlilerin durumu farketmesi sonucu olay ortaya çıkarken, İran uyruklu zanlılar polis tarafından gözaltına alınarak dün mahkemeye çıkarıldı.

Notları yüksek gösterdiler
   Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Arif Toroslu, mahkeme huzurundaki zanlılardan Benham Seyedi’nin Doğu Akdeniz Üniversitesi öğrencisi, aynı zamanda öğrenci işleri ofisinde asistan olduğunu, Bamdat Razavi’nin ise Doğu Akdeniz Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencisi olduğunu söyledi. 
   Zanlı Benham Seyedi’nin, zanlı  Bamdat Razavi’nin teşviki ile öğrenci işleri ofisinden, boş öğrenci transkripti sirkat ettiğini ve zanlıların transkripti not ortalaması yüksekmiş gibi hazırlayarak doldurulup sahtelendiğini ve İran’a gönderildiğini söyledi.
   Zanlılar aleyhinde yürütülen soruşturmanın henüz yeni başladığını ve alınacak olan birçok ifadenin bulunduğunu belirten Toroslu, mahkemeden süre talep etti.
    Yargıç Umut İnan, yeni başlayan soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların 3 gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474