banner564

‘Şimdi ne değişti’

Danıştay'ın ''Öğrenci Andı'' kararına ilişkin açıklama yapan Erdoğan, neden 5 yıl sonra bu yönde adım atıldığını sorguladı

‘Şimdi ne değişti’
banner598

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Danıştay'ın ''Öğrenci Andı'' kararına ilişkin ''2013'te neredeyseniz? 2013'ten 2018'e kadar neredeydiniz? 2018'e kadar niçin acaba bu konuda bir karar verilmedi de şimdi veriliyor? Şimdi mi aklınıza geldi?'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Şura-yı Devlet'ten Danıştay'a Uluslararası Sempozyumu"na katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada ''Öğrenci Andı'' kararına da değindi. Kuvvetler ayrılığının tanımı içerisinde aynen uygulanması gerektiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İşimize geldiği gibi uygularsak neticeye varamayız. Ondan sonra 2 yıl geçer, bize bir dönüşün yapılması, bir milyar doları da orada kaybedersin" ifadelerini kullandı. 
Her zaman böyle olmadığını, bazen 5 yıl olduğuna değinen Erdoğan, şöyle devam etti:
"İşte şimdi oldu ya... Danıştay, 5 yılda and ile ilgili karar veriyor. 2013'te neredeyseniz? 2013'ten 2018'e kadar neredeydiniz? 2018'e kadar niçin acaba bu konuda bir karar verilmedi de şimdi veriliyor? Şimdi mi aklınıza geldi? Kusura bakmayın da bunu sormak da bizim hakkımız olsun. Biz alkışlanması gerektiği zaman yargımızı alkışlarız ama yanlış olduğu zaman da bunu söylemek zorundayız. Çünkü millet, tokadı atması gerektiği zaman bana atıyor, size atmıyor. Meydanlara çıktığımız zaman, yuhalaması gerektiği zaman bizi yuhalıyor, sizleri yuhalamıyor. Hesabı veren biziz. Demokrasinin özelliği zaten burası... Onun için biz de sizlerden gecikmeyen adil kararlar bekliyoruz." 
Erdoğan, hukuk devletinin mütemmim cüzünün, etkin ve hızlı işleyen, milletin vicdanını rahatlatan kararlara imza atan bir yargı sisteminin mevcudiyeti olduğunu belirterek, hukukun üstünlüğünü esas alan bir devlette yargının hakem vasfında bulunduğunu ifade etti.
Yargının bu görevini yerine getirebilmesinin ise önüne gelen sorunları objektif adil, anayasanın ve yasaların çizdiği sınırlar içerisinde kalarak çözmesine bağlı bulunduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yargı organlarının kanuni çerçeveye sadık kalarak hareket etmesi, diğer tüm kurum, kuruluş ve şahısların tavırlarından çok daha önemli olduğunu vurguladı.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473