banner564

Banker Julius

Kendisini İtalyan asıllı işadamı olarak tanıtan Nijerya uyruklu zanlının, Hollandalı Hendrika’yı 21 bin 865 Euro dolandırdığı iddia edildi

Banker Julius
banner598
Çiğdem AYDIN
Nijerya uyruklu 32 yaşındaki Julius Isi Uwangue internette tanıştığı Hendrika Catharina Bruggink ile samimiyet kurduktan sonra kendisi ile iş ortaklığı yapacağı gerekçesi ile para istedi. Hesabına 21 bin 856 Euro aktarılmasını sağlayan zanlı Julius Isi Uwangue, aylar sonra yapılan şikayet üzerine Mali Suçlarla Mücadele Amirliği Ekipleri tarafından gözaltına alındı. Zanlı dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Farklı biri olarak tanıttı
Hendrika Catharina Buruggink’in polise verdiği ifade ve mahkemede aktarılan iddialara göre, internet üzerinden dolandırıcılık olayı şöyle gerçekleşti. Zanlı Julius Isi Uwangue Nisan 2014 tarihinde internet ortamında tanıştığı Hollanda uyruklu Hendrika Catharina Buruggink’e kendisini İtalyan asıllı Michael Rossi olarak tanıtı. Zaman içerisinde Buruggink’in güvenini kazanan zanlı Julius Isi Uwangue, ona bankada 1 milyon 810 bin TL parası olduğunu söyledi. Buruggink’e İngiltere ve KKTC’de çeşitli işler yaptığına dair yalanlar söyleyen zanlı Julius Isi Uwangue, bankada olan parası ile ortak iş kuracaklarına dair vaatlerde bulundu.

Büyük rakamlarla kandırdı
Zanlı, daha da ileri giderek Buruggink’in güvenini kazanmak için onun hesabına 1 milyon 810 bin TL’yi havale edebileceğini söyledi. Zanlı, bu meblağda bir parayı onun hesabına aktarabilmek için KKTC Merkez Bankası’na 31 bin Euro vergi vermesi gerektiğini öne sürerek Buruggink’ten yardım istedi.

KKTC’ye geldi
Zanlıya inanan Buruggink, 25 Nisan 2014 tarihinde - 4 Temmuz 2014 tarihleri arasında Western Union aracılığı ile 21 bin 200 Euro parayı Michael Rossi ismine düzenlenen şahsa mail yolu ile gönderdi. Parayı gönderen Buruggink, bir süre bekledikten sonra hesabına gönderileceği vaat edilen 1 milyon 810 bin TL’nin gelmemesi üzerine 30 Ağustos 2014 tarihinde Michael Rossi olarak bildiği zanlıyı görmek için KKTC’ye geldi.

Diğer iki zanlı itiraf etti
KKTC’de Michael Rossi isimli şahsı arayan ancak bulamayan Buruggink, 3 Eylül tarihinde polise giderek şikâyetçi oldu. Şikâyet üzerine başlatılan soruşturmada Michael Rossi isminde bir kişinin KKTC’ye girişinin olmadığı ortaya çıktı. Soruşturma başlatan polis, Buruggink’in havale işlemlerini inceleyerek dört isme ulaştı. Aralarında zanlının da bulunduğu dört isimden üçü, polise verdiği ifade de bu paraları almalarını zanlının kendilerinden talep ettiğini, paraları alarak ona teslim ettiklerini ve zanlının da bu paralar içerisinden kendilerine küçük bir miktar verdiğini itiraf etti.

3 gün tutuklandı
Soruşturmada amaçlı zanlı Julius Isi Uwangue gözaltına alınarak dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Polis, zanlı hakkında başlatılan soruşturmanın devam ettiğini, alınacak ifadeler olduğunu belirterek 3 gün tutukluluk talep etti. Talebi değerlendiren mahkeme zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalmasına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2014, 10:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473