banner564

Barbaros Şansal'ın hayalleri yıkıldı

Karmi’de muhteşem bir villa inşaatı başlatan ünlü modacı Barbaros Şansal, 5 gramlık esrar yüzünden hem bir ay hapis yatacak, hem de sınır dışı edilecek

Barbaros Şansal'ın hayalleri yıkıldı
banner598
Çiğdem AYDIN
Türkiye’de, ‘Terzi Yamağı’ olarak anılan ünlü modacı Barbaros Şansal hakkındaki dava karara bağlandı.
Kuzey Kıbrıs’a giriş yaparken tasarrufunda uyuşturucu bulunan ve Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık Şansal 1 ay hapse mahkum edildi.
KKTC yasalarına göre, ağır ceza mahkemesinde yargılanarak hüküm giyen kişiler cezalarını tamamladıktan sonra ülkeden ihraç ediliyor ve bir daha giriş yapamıyor.
Ayrıca, ceza süresinin 1 ay olması nedeni ile şartlı tahliye hakkı olmayan Şansal’ın 22 gün sonra tahliye olması ve ülkeden ihraç edilmesi bekleniyor.

Karmi’de güzel bir hayat düşlemişti…
Öte yandan Girne’nin Karmi bölgesinde aldığı arazinin üzerine liks bir villa başlatan Şansal’ın ihraç edilmesi halinde mal varlığını ne yapacağı ise merak konusu oldu. ünlü modacı, cezasını tamamladıktan sonra iklimi, sosyal hayatı ile cennetten bir köşe olarak nitelendirdiği Kıbrıs’tan ayrılmak zorunda kalacak.  Diyalog muhabirinin elde ettiği bilgiye göre Şansal, Karmi’de inşaatı devam eden ve kendi zevkine göre projelendirdiği villasını da satması için emlakçıya vekalet verdi.

5 gram Hintkeneviri başını yaktı…
Ercan Havalimanı’ndan 11 Mayıs tarihinde saat 12.20 sıralarında KKTC’ye giriş yaparken üzerinde 5 gram 369 miligram hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunan sanık Barbaros Şansal aleyhindeki davada karar açıklandı. Şansal’ın davasına Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan heyet baktı.

İmha edebilirdi, bunu yapmadı…
Kararı okuyan Başkan Güran, uyuşturucu madde ile Ercan’da yakalanan sanığın polise verdiği ifadede uyuşturucu maddenin kendisine değil, öğrencilerine ait olduğunu, içmemeleri için ellerinden aldığını ancak KKTC’ye gelirken uyuşturucuyu cebinde unuttuğunu söylediğini belirtti.
Güran, sanığın uyuşturucu maddeyi imha etmek için yeterli zamanı olmasına rağmen cebinde unutup imha etmediğini ve ülkemize ithal etmesini aleyhinde ağırlaştırıcı neden olarak değerlendirdiklerini belirtti.

Yaptığı yardımlar imdadına yetişti…
Başkan Güran, sanığın sosyal yaşamında yardımsever biri olduğunu, birçok aktiviteye katıldığını, yaptığı yardımları sanık lehine hafifletici etkenler olarak değerlendirdiklerini belirtti. Güran, davada suınulan tüm olguları değerlendirdiklerini, sanığı “Kanunsuz uyuşturucu madde ithal ve tasarruf” suçundan 1 ay süre ile hapis cezası ile cezalandırmayı uygun bulduklarını açıkladı. 

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2015, 12:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474