banner564

“Barış dilini konuşuyor”

Alman Yeşiller Partisi Milletvekili Özcan Mutlu, Kıbrıs’ta çözümü isteyen biri olarak Siber’in kazanmasını arzu ettiğini belirtti

“Barış dilini konuşuyor”
banner598
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Alman Yeşiller Partisi’nin Türk asıllı milletvekili Özcan Mutlu’yu makamında kabul ederek görüştü.
Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Mutlu ziyarette, sosyal demokrat bir siyasi partinin üyesi olarak önümüzdeki yıl KKTC’de yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Meclis Başkanı Siber’e başarı dileyerek, barış dili konuşan, Kıbrıs’ta çözüm arzulayan biri olarak Siber’in kazanmasını arzu ettiğini belirtti

Siber katkı talep etti
Meclis Başkanı Siber, Alman Yeşiller Partisi Milletvekili Özcan Mutlu’nun ziyaretinden memnun olduğunu dile getirerek, Kıbrıs Türk halkının temsilcilerinin uluslararası temaslarının sürekli engellenmeye çalışıldığını ve bu nedenle uluslararası platformlarda yeterince seslerini duyuramadıklarını ifade etti. Siber, Bu tür engellemelerin barışa hizmet etmediğini ve iki toplum arasındaki güvensizliği derinleştirdiğini vurguladı.

İZTO heyetini kabul 
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Ekrem Demirtaş ile beraberindeki heyeti kabul etti.
Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre kabulde KKTC İzmir Konsolosu Uğur Umar ile Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros da hazır bulundu. İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş ziyarette, Meclis Başkanı Siber’e seçim çalışmalarında başarılar diledi ve konferans vermek amacıyla İzmir’e davet etti.

Demirtaş: Krizler fırsat doğurabilir
İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş yaptığı açıklamada, krizlerin beraberinde fırsat doğurabileceğini belirterek, yaşananların Kıbrıs’ın bütünleştirilmesi yönündeki çalışmalara hız kazandırmasını diledi.
Demirtaş, Kıbrıs’ta yaşanan bölünmüşlüğün insanların adaya gelmesinin önünde engel teşkil ettiğini belirtti.

Teneke Çocuk Projesi 
ekibinden Siber’e ziyaret
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Yeşil Barış Hareketi (YBH) Başkanı Doğan Sahir ile “Teneke Çocuk Projesi” ekibini kabul etti.
YBH Başkanı Doğan Sahir ziyarette yaptığı konuşmada, YBH Bünyesinde genç ve dinamik bir ekiple Tenekçe Çocuk Projesi’ni başlattıklarını kaydetti. Sahir, proje ile her yana saçılan ve doğada yıllarca bozulmadan büyük bir kirlilik olarak biriken kullanılmış alüminyum meşrubat kutularının toplanıp yeniden dönüştürüleceğini ve elde edilecek gelirle hastanelerin çocuk bölümlerinin gereksinimi olan cihaz ve donanımların alınmasına katkıda bulunulacağını belirtti. 

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2014, 09:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474