banner564

Ertan Ersan, Eroğlu'na seçimde başarı diledi

Ertan Ersan, Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun yaptığı müzakereleri takdirle takip ettiklerini belirtti ve seçimde başarı diledi

Ertan Ersan, Eroğlu'na seçimde başarı diledi
banner598
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu,  Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği’ni ziyaret etti.  Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan, Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun ziyaretinden memnuniyet duyduklarını belirtti. 
Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun yıllardan beri KKTC’ye büyük hizmetler verdiğini söyleyen Ersan, “Kimse sizin kadar hizmet vermemiştir. 35 yıl hizmet vermemiştir” dedi. Ersan, Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun yaptığı müzakereleri takip ettiklerini ve kendisini takdir ettiklerini ifade etti. 
Eroğlu’nun sürdürdüğü görüşmelere tam destek verdiklerini söyleyen Ersan, “Bizim gibi düşünüyorsunuz. Halkın yüzde 65’i şehit ailesidir” dedi. 
Ersan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Eroğlu’na başarılar diledi. 

Eroğlu: Anavatanla iş birliğiyle
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, 21-25 Aralık Şehitler Haftası dolayısıyla Şehit Aileleri Ve Malul Gaziler Derneği’ni ziyaret etmekten onur duyduğunu kaydetti. 
Eroğlu, Cumhurbaşkanı olarak KKTC halkının beklentileri doğrultusunda bir anlaşmaya varılabilmesi için yoğun bir uğraş verdiklerini, bu çalışmaları da Anavatan Türkiye ile işbirliğini içinde yaptıklarını ifade etti. Eroğlu, “KKTC Cumhurbaşkanı olarak hiçbir zaman devreden çıkmış değil, bilakis bütün çalışmalarımızı anavatan Türkiye ile paylaşarak müzakereleri sürdürmekteyiz” dedi.  Eroğlu, Anastasiadis’in tekrar müzakere masasına dönmesi için ortaya koyduğu koşulları bulunduğunu, onun önkoşulsuz olarak masaya dönmesini beklediklerini söyledi.  

“Masada olan benim”
Eroğlu, şunları kaydetti: “Müzakere masasında olan benim. Ama içimizde ‘uzlaşmaz olan Eroğlu’ diyenler var. Masadan kaçan Anastasiadis, masada oturan ve dönmesini bekleyen biz. Ama içimizde hala ‘Eroğlu uzlaşmazdır’ söylemine devam edenler var. O onların görüşü. Siyasi parti görüşü var o da önemli ama hayal etme zamanı değil. Bizim istediğimiz kalıcı bir anlaşma”

Sanayi Odası ziyareti
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Lefkoşa Sanayi Bölgesi’ndeki Kıbrıs Türk Sanayi Odası’nı ziyaret etti.
Eroğlu ziyaretinde Oda Başkanı Ali Çıralı ile bazı yönetim kurulu üyeleri ile görüştü. Görüşmenin ardından su baskınından etkilenen Buzlat şirketi ile Çıraklı LTD tesislerini ziyaret etti.

Çıralı: Türkiye’de olan sistem burda da olmalı
KTSO Başkanı Ali Çıralı görüşmenin başında yaptığı konuşmada, sanayi bölgesinde yeri olanların, su baskını olasılığı nedeniyle yağmur yağdığında endişeye kapıldığını anlatarak, devletin ise sanayi bölgelerinin idaresini doğru bir şekilde yapamadığını dolayısıyla Türkiye’de organize sanayi bölgelerinde uygulamada olan sistemin, KKTC’deki sanayi bölgelerine de uyarlanması gerektiğini bunun da yasal düzenleme ile mümkün olabileceğini savundu.
Çıralı, Eroğlu’na Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de başarılar diledi.

Eroğlu: Sıkıntılar pzarlamayla ilgili
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ise, su baskınlarıyla ilgili olarak bölgede suyun akış yönünün değiştirilmesiyle ilgili bir görüş bulunduğunu ancak bunun yerine getirilemediğini kaydetti.
İthalat ve ihracatta yaşanan sıkıntılara devletin ağırlık vermesi gerektiğine da değinen Eroğlu, ihracatta Mersin limanı ile hellimde yaşanan sorunların erken zamanda çözülmesi gerektiğini ifade etti.
Sanayi bölgesindeki tapularla ilgili olarak ise Eroğlu, bir dönem organize sanayi bölgelerinde yer tutanlara tapu verilmesinin gündeme geldiğini bunun işletmelerin kredi almasında kolaylık sağlayacağını ancak bu girişimin bugün ne durumda olduğunu bilmediğini de anlattı.

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2014, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473