banner564

Barış mesajı

Bin 800 metrelik çürümüş su borusunun değişmesi için 4 ayı aşkın bir süre hükümetin keyfini bekleyen Akdeniz köyü Muhtarı Tarık Tarkan Bozalanlı, dün Akıncı ile birlikte güvercin uçurdu

Barış mesajı
banner598
   Kuzey Kıbrıs’ın en güzel köylerinden biri olan, ayrellisi (Kuşkonmaz) ile ünlü Akdeniz’de dün ‘barış adına’ beyaz güvercin uçuruldu. Cennetten bir köşe olmasına karşın kanser hastalıklarıyla dikkat çeken bu köyde yaklaşık 4 ay süreyle musluklardan paslı su akması nedeniyle halk büyük bir sıkıntı yaşadı.
   Köy muhtarı Tarık Tarkan Bozalanlı, sadece bin 800 metre uzunluğundaki su borularının değiştirilmesi için çalmadık kapı bırakmadı. Sonunda Türkiye Büyükelçiliği’nden yardım istedi. Büyükelçilik bünyesinde görev yapan Yardım Heyeti, Su Dairesi’nin proje sunması halinde boruların değişmesi için gerekli finansmanın sağlanacağını bildirdi.
   Ancak, KKTC Su İşleri Dairesi, 4 aylık sürede su projesini ancak hazırlayabildi.
   Yaşanan sıkıntılara tepki gösteren Akdeniz köyü muhtarı Bozalanlı, Ayrelli Festivali nedeniyle dün köye giden Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eline beyaz güvercin verdi. Akıncı ve muhtar beyaz güvercinleri birlikte uçurup, adaya barışın gelmesi dileğinde bulundu.

Güvenli bir anlaşma olmalı 
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, burada yaptığı konuşmada Kıbrıs Türk halkının gönül rahatlığıyla referandumda kabul edeceği bir anlaşma için çalışacağını söyledi.
   Akıncı, eçmiş kuşakların acıları, yoklukları ve cefayı paylaştıklarını vurgulayarak, bundan sonraki nesillerin nimetleri, güzellikleri eşit bir şekilde paylaşmaları ve geleceklerinin aydınlık olması için uğraş vereceğini söyledi.
   Akıncı, Kıbrıs Türkünün eşitliği ve güvenliği de dahil olmak üzere her türlü haklarını koruyarak, karşı tarafta da toplum olduğunu unutmadan empati yaparak yürüyeceklerini kaydetti.
   Müzakerelerin kısa sürede başlayacağını belirten Akıncı, açık yüreklilikle, iyi niyetle, gelecek nesilleri belirsizlikten kurtarmak ve Kuzey Kıbrıs’ın uluslararası hukukun içerisinde yer alması için uğraşların sürdürdüğünü belirterek, temennisinin Anastasiadis’in de bu düşünceleri paylaşması olduğunu ifade etti.
   Asıl olanın halk olduğunu ve halkın benimsemediği bir anlaşmanın zaten referandumda kabul görmeyeceğini vurgulayan Akıncı, iki halkın meşru hak ve çıkarlarını koruyacak, geçmişi yaşatmayacak, geleceğin eşit paylaşılacağı yeni Kıbrıs için çalışacağını söyledi.

Namsoy:Mutlu bir gün
Lapta Belediye Başaknı Fuat Namsoy da, bölge adına mutlu ve güzel bir gün yaşandığını belirterek, AB Natura Koruma bölgesi olan köyün bir çok kültüre ev sahipliği yaptığını belirtti.
   Namsoy, AB ile yürüttükleri aralarında doğa müzesinin de yer aldığı bazı projelerin sonuna geldiklerini ve önümüzdeki hafta ihaleye çıkılacağını açıkladı.
   Akdeniz köyü Muhtarı Tarık Tarkan Bozalanlı da, Akdeniz’in; 3 medeniyetin kültürel mirası, kablumbağası, kumsalı ve arkeolojik sit alanı ile çok değerli bir yer olduğunu kaydetti.
   Bozalanlı, adada ayrellinin en çok bulunduğuı yerin Akdeniz olduğunu vurgulayarak festival ile de kültürle mirasın tanıtılıp yaşatıldığını belirtti. 

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2015, 10:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474