banner564

“Başarmak mümkün”

Kudret Özersay, KKTC’de turizm faaliyetlerinin senenin 12 ayına yayılmasının ve ekonomi getirilerinden daha fazla yararlanılmasının gerekliliğine dikkat çekti

“Başarmak mümkün”
banner598
 Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, partisinin Turizm Çalışma Grubu’yla birlikte Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Orhan Tolun ve ekibiyle bir araya gelerek, turizm konusundaki çözüm önerilerini paylaştı ve sorunları dinledi.
   HP’den yapılan açıklamaya göre, KITSAB’ı ziyarette yaptığı konuşmada, KKTC’de turizm faaliyetlerinin senenin 12 ayına yayılması ve ekonominin farklı kesimlerinin bu sektörün getirilerinden daha fazla yararlanması ihtiyacına dikkat çeken Özersay, “Bunu başarmak mümkündür. İhtiyaç, çok iyi bir planlama, ekonominin farklı sektörleriyle iyi bir koordinasyon ve halkın da katılımıyla turizmin bir yaşam biçimi haline dönüştürülmesidir” dedi.
   Özersay, ülkedeki ithalat ve ihracat dengesinin alt üst olduğunu savunarak, şöyle devam etti: 
“Artan ithalat ihracat farkını azaltmak için bir yandan üretiminde karşılaştırmalı üstünlüğe sahip olduğumuz birtakım ürünleri teşvik etmeyi ve alandaki üreticileri kooperatifleşme yoluyla dış piyasalarda rekabet edebilir şekilde üretim yapmaya yönlendirmeyi hedefliyoruz. Diğer yandan da turizm gelirlerimizi daha da artırarak ülke ekonomisindeki bu sağlıksız yapıyı tamir edebileceğimize inanıyoruz.” 
   
“Tuvaleti dahi olmayan yerde festival yapılıyor” 
   “Devletin turizm faaliyetlerinin festivalleri, ören yerlerini, eski eserleri ve esnafın satış yaptığı çarşıyı da kapsayacak şekilde dönüşümünü sağlamak için üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi son derece önemlidir” diyen Özersay kamuya açık alanlarda, gerek festival organize edildiğinde gerekse çarşıda turistlerin bir tuvalet dahi bulamadıklarını belirtti.
  
Tolun: Teşvik sistemi gözden geçirilmeli
   Görüşme sırasında turizm örgütünün yasal alt yapısının tamamlanmasının değil hayata geçirilmesinin önemine dikkat çeken KITSAB Başkanı Orhan Tolun, turizm teşviklerinde bazı değişiklikler yapılmasının gerekli olduğuna işaret etti. Tolun, özellikle Güney Kıbrıs üzerinden gelecek turistlerin de belirli şartlar dahilinde teşvik sistemi kapsamına alınabileceğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2017, 11:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473