banner564

‘Başka çaresi de kalmadı’

Eski bakanlardan Hasan Özbaflı “Halkın siyasilere güveni kalmadı” diyerek Başkanlık Sistemi önerdi

‘Başka çaresi de kalmadı’
banner598

Özlem ÇİMENDAL

   Eski bakanlardan hasan Özbaflı, KKTC’de siyasal düzenin iflas ettiğini, partilerin halktan uzaklaştığını belirterek Başkanlık sistemine geçişin şart olduğunu söyledi. Özbaflı, aksi halde sorunların daha da büyüyeceği uyarısında bulundu.
   Hasan Özbaflı Diyalog’un sorularını şöyle yanıtladı:

   Soru: Seçim katılım çok düşük kaldı, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

   Yanıt: Bunun anlamı siyasal düzenin iflas etmesidir. Gerek iktidar gerekse de muhalefet halktan uzaklaştı, sorunlarını göremedi. Bundan sonraki süreçte artık verilen mesajın doğru alınması lazım ve yeni bir sisteme geçilmesi için herkesin onay vermesi gerekiyor. Böyle giderse sorunlar daha da büyüyecek, Başkanlık sistemi şart.

   Soru: Siyasetin geldiği bugünkü noktayı nasıl değerlendiriyorsunuz ve bu içinde bulunulan durumdan çıkış yolu nasıl olmalı?

   Yanıt: Bugünkü siyasi konjonktür halka hizmet odaklı olmaktan çok ötedir. Tamamen kendi partisel ve kişisel çıkarlar etrafında şekillenmiştir. Halk odaklı ve sorun çözmeden uzaklaşmıştır. Bugün ülke hükümetsiz bir görüntü çizmektedir. Bunu çözecek tek şey de Başkanlık sistemidir, bir an evvel geçilmelidir.

   Soru: KKTC’deki fakirleşme Kıbrıs sorununu nasıl etkiler? 
   Yanıt: Şu an için Kıbrıs sorununun çözümü ufukta görünmüyor. İki tarafta da istek yok. Ekonominin bu aşamada Kıbrıs sorununu etkileyebileceğini düşünmüyorum. Bizim zamanında ekonomik olarak çok iyi olduğumuz zamanlar da oldu ama bir şey değişmedi ya da herhangi bir etkisi olmadı. Onların tek derdi ENOSİS. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Öz
Öz - 12 ay Önce

Başkanlık sistemi isteyenler eminim, başkanlık sisteminden bihaberdir. Güçlü başkanı Türkiye ve Türki cumhuriyetlerde, Saddam, Esad, Kaddafi ile gördük. KKTC nin sorunu temsil sorunudur. Halk temsilcilerine değil, partilerin gösterdiği kişilere oy verir. Dar bölge seçim sistemi ile yurttaş kimi seçtiğini, kime hesap soracağını bilir.

Turkish power
Turkish power - 12 ay Önce

Mr öz sana palikarya başkan yakışır gördüklerin.daha ne ki bekle de gör daha neler gösterecek TC senin gibilere

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473