banner564

Başka kurbanlar olabilir

CHP’nin KKTC danışmanı olduğunu söyleyerek 4 kişiden yüklü miktarda para dolandırdığı ileri sürülen Mehmet Algan hakkındaki soruşturma devam ediyor

Başka kurbanlar olabilir
banner598
Türkiye’deki Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) KKTC danışmanı olduğunu söyleyerek 4 kişiyi dolandıran ve toplamda 41 bin 500 Euro ile 19 bin 600 TL paralarını alan Mehmet Algan hakkındaki soruşturma devam ediyor. Algan’ın benzer suçlarının olup olmadığı da araştırılıyor.
İki Suriyeliyi KKTC vatandaşı yapacağını söyleyerek kandıran, iki kişiyi ise kolay kredi çıkaracağına dair yalan vaat verip dolandıran zanlı dün ek süre talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Zanlı hakkındaki soruşturmayı yürüten polis, Algan’ın Nisan ayı içerisinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin KKTC danışmanı olduğunu söyleyerek, Türkiye Cumhuriyeti Yardım Heyeti’nden kolay kredi çıkaracağı yalanıyla iki kişiden 8 bin 500 Euro ve 19 bin 600 TL aldığını söyledi. 

2 kimlik için 33 bin Euro
Polis, zanlının iki Suriyeliye de KKTC vatandaşı yapacağına dair vaat verip 33 bin Euro aldığını ifade etti. Zanlının mahkemeye çıkarılarak hakkında 3 gün süre ile tutuklama emri alındığını kaydeden polis, bu süre içerisinde yapılan soruşturmada zanlının sahtekarlıkla aldığı paraları kumarda harcadığını tespit ettiklerini aktardı. Polis, zanlı hakkındaki soruşturmanın devam ettiğini belirterek 3 gün daha tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme talebi onayladı.

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2017, 10:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473