banner564

Bastı gaza böyle oldu

Çarşı izninden dönen 17 askeri taşıyan ve virajı alamayan kadın şoförün kullandığı minibüs takla atarak karşı şeride savruldu

Bastı gaza böyle oldu
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa-Lefkoşa anayolu üzerinde, Güvercinlik kavşağı yakınlarındaki virajda, direksiyon hakimiyeti kaybedilen minibüsün devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında 17 asker ile minibüs şoförü hafif yaralandı. 
Kaza, çarşı izninden dönen Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığına bağlı askerleri Güvercinlik köyündeki kışlalarına götüren özel bir şirkete ait minibüsün virajda sürücüsü Gülay Aksulu tarafından direksiyon hakimiyetinin kaybedilerek takla atması, sonra karşı şeride geçmesi ve bankete savrulması sonucu gerçekleşti.

Karşı şeritte başka araç olmaması mucize
Olay esnasında karşı şeritte herhangi bir başka aracın bulunmaması olası bir faciayı önledi. Görenleri hayretler içerisinde bırakan kazadan sonra ambulanslar ve itfaiye ekipleri olay yerine akın etti. Yaralılar Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kazaya sebebiyet veren ve olaydan sonra büyük şok yaşadığı gözlemlenen bayan sürücü Gülay Aksulu, şaşkın bakışlarla yaşadıklarını görevlilere anlattı.

Askerlerin hayati tehlikesi yok
Polisten alınan bilgiye göre kaza saat 18.00 sıralarında Gazimağusa-Lefkoşa anayolu üzerinde meydana geldi. Gülay Aksulu isimli sürücü yönetimindeki TFN 675 plakalı minibüs ile sürat ve dikkatsizlik nedeni ile virajı alamaması sonucu direksiyon hakimiyetini kaybederek orta refüje çarpıp bir takla attı, takla attıktan sonra karşı şeride geçen minibüs yol içerisinde kayarak bankete savruldu. Kaza sonrasından sürücü Gülay Aksulu ile araçtaki 17 asker hafif yaralanarak Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Polis kaza ile ilgili soruşturma başlattı.

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2015, 10:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473