banner564

Bayraklar yarıya inecek

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, KKTC’de de törenlerle anılacak

Bayraklar yarıya inecek
banner598
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk, 79’uncu ölüm yıldönümü nedeniyle bugün başkent Lefkoşa ve ilçelerde düzenlenecek törenlerle anılacak. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05’te 2 dakika boyunca sirenler çalacak ve saygı duruşunda bulunulacak.
Saygı duruşunun ardından bayraklar İstiklal Marşı eşliğinde göndere çekilecek, ardından tüm kurum ve kuruluşlardaki bayraklar yarıya indirilecek. Bayraklar, gün batımında yeniden göndere çekilecek.

İlçelerde tören düzenlenecek
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, başkent Lefkoşa’da iki ayrı törenle anılacak. İlk tören Atatürk Anıtı’nda saat 09.00’da yapılacak. Atatürk için ikinci tören, Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılacak. Gazimağusa’daki 10 Kasım töreni Zafer Anıtı’nda olacak. Atatürk’ü anma etkinlikleri çerçevesinde Girne’de iki tören düzenlenecek. Güzelyurt’taki anma töreni Atatürk Anıtı’nda olacak ve saat 08.55’te başlayacak. İskele’deki tören saat 08.45’te başlayacak. Saygı duruşuyla başlayacak.
Lefke’deki 10 Kasım töreni Atatürk Anıtı önünde olacak. Tören saat 08.55’te çelenklerin anıta sunulmasıyla başlayacak. 
Geçitkale’deki 10 Kasım töreni saat 08.45’te Geçitkale Meydanı’nda gerçekleştirilecek. 
Mehmetçik’teki tören saat 08.50’de Belediye Parkı Atatürk Anıtı önünde yer alacak. 

Eroğlu: Şükranla anıyoruz
Üçüncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Kurtuluş Savaşı’nın eşsiz komutanı, Büyük Önder ve Devlet Adamı Mustafa Kemal Atatürk’ün 79’uncu ölüm yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 
Eroğlu, “Onun hedefi olan çağdaş, laik, gelişmiş bir Türkiye hedefinden asla vazgeçilmemeli” dedi.
Eroğlu mesajını, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Kıbrıs Türk Halkı’nın varoluş ve özgürlük mücadelesinin başlıca esin kaynağı, önderimiz,  büyük asker ve devlet adamı Atatürk’ü ölümünün 79’uncu yılında rahmet ve şükranla anıyor, bizler için gösterdiği yoldan asla dönmeyeceğimizi vurguluyorum” ifadeleriyle tamamladı.

Özgürgün: İlkelerine bağlı kalacağız
Başbakan Hüseyin Özgürgün, Mustafa Kemal Atatürk’ün 79. yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, “Kıbrıs Türk Halkı olarak kopmaz bir parçası olduğumuz Türk Ulusu ile birlikte Atatürk’ün ileriyi görebilen aydın düşüncelerini anlamak ve genç nesillere aktarmak, ilkelerine olan bağlılığımızı sonsuza dek sürdürmek en asli vazifemizdir. Bu duygu ve düşüncelerle, Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79. Yıldönümünde, göstermiş olduğu yoldan ayrılmayacağımızı O’nun manevi huzurunda söz vererek özlem, saygı ve minnetle anıyoruz. Aziz ruhu şad olsun” dedi

Denktaş: Kıbrıs Türk halkı O’nu unutmadı
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, İngiliz yönetiminde dahi Atatürkçülüğün, Kıbrıs Türk halkına yol gösteren bir ideoloji olarak benimsendiğini ve Atatürk’ün Kıbrıs Türklerinin gönlünde yer tuttuğunu vurgulayarak 
 “Kıbrıs Türk halkı O’nu unutmadı” dedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2017, 11:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473