banner564

Bayram havası

Kar yağışını haber alan vatandaşlar Beşparmaklara akın etti

Bayram havası
banner598
Pelin YÜKSELAY

   Balkanlardan gelen soğuk hava dalgası Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni de etkisi altına aldı. Soğuk havayla birlikte dün öğlen saatlerinden itibaren yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oldu. 
   Selvili Tepe, Beşparmak Dağları, St. Hilarion ve Boğaz Piknik alanı bölgesinde etkili olan kar yağışı zaman zaman sürücülere zor anlar yaşatsa da, haberi alan vatandaşlar bu bölgelere akın etti.
   Özellikle Girne Boğazı piknik alanı çevresinde toplanan vatandaşlar, kar toğpu oynayıp, hatıra fotoğrafı çekti. Kar fotoğrafları sosyal medyada ön plana çıktı.

Memleket temizlendi

   Karla buluşmak için Boğaz Piknik Alanı bölgesine akın eden vatandaşlar duygu ve düşüncelerini Diyalog muhabirine anlattılar.
   Kıbrıs’a kar yağışının ender görüldüğünü ve özellikle Güney Kıbrıs’taki Trodos Dağları’na gidildiğini belirten vatandaşlar “ bir günlüğüne de olsa Beşparmakların beyazla örtülmesi bizleri çok mutlu etmiştir. Bugün sadece küçükler için değil, büyükler için de mutluluk verici bir görüntü oluşmuitur”dedi.

Bugün güneş var

   Diyalog Medya Meteoroloji Editörü Fehmi Oktay, Baslkanlardan gelen soğuklarınj hissedileceğini, ancak havanın bugün güneşli olacağını söyledi.
   Ülkemizin bugün ve yarın soğuk hava kütlesinin etkisi altında kalacağını belirten Oktay, Lefkoşa’da en yüksek hava sıcaklığının 11, en düşük 4 derece olacağını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2017, 09:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473