banner564

Bedeli ağır oldu

Aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen felaketi yorumlayan vatandaşlar “Yaşadıklarımız yılların ihmalinin bir sonucudur” diyor

Bedeli ağır oldu
banner598

Ömer KADİROĞLU
Geçtiğimiz hafta meydana gelen şiddetli yağışlar nedeniyle 4 gencimizin hayatını kaybetmesi ve bazı bölgelerde ev ve işyerlerinin ağır hasar görmesi, sert tepkileri de beraberinde getirdi. Diyalog’a konuşan vatandaşlar “yaşadıklarımız, yılların ağır ihmalinin bir sonucudur” diyerek, ciddi önlemlerin alınmasını istedi.
   Dere yataklarına inşaat izni verenler hakkında işlem başlatılmasını isteyen vatandaşlar, suçların cezalandırılmaması halinde sorunların ortadan kalkmayacağını söyledi. Vatandaşlar “bunca yılın ağır ihmalinin bedeli de ağır oldu. Başka bedellerin ödenmesini istemiyoruz” dedi.


**********

Vatandaş ne dedi…? Vatandaş ne dedi…?
Mehmet Salih Cemiller:
Aşırı yağışlar nedeniyle büyük bir felaket yaşadık. Dilerim ki bundan sonra böylesi felaketi kimse yaşamaz. Dere yataklarına yapılan yapılar ve kapatılan dere yatakları nedeniyle bu felaket yaşandı. Bu yaşanan felaket yılların ihmalinin bedelidir. Bundan sonraki süreçte yapılara izinler verilirken daha dikkatli olunmalıdır. Herkesin parasına da canına da günahtır. Başbakan’ın yaptığı açıklamaya zor da olsa inanmak istiyoruz.

Sezgin Güven:
Gelmiş geçmiş tüm yöneticilerin yıllarca yaptıkları ihmalin bedelini vatandaşlar hem canlarıyla hem de mallarıyla ödedi. Bundan sonraki süreçte yanlış yapılan tüm çalışmaların düzeltilmesi gerekiyor. Başbakan’ın yapmış olduğu açıklamaya göre sorumluların cezalandırılacağına pek fazla inanmıyorum inşallah yanılırım ve bu yanlışlıkların sorumlusu cezalandırılır.

Recep Özulu:
Aşırı yağışlar sonucu ülkemizde ciddi bir sorun yaşandı ve 4 gencimiz canından birçok vatandaşımız da mallarından oldu. Bu bir doğal afettir diye düşünüyorum. Dere yataklarında yapılan yapılarla ilgili de devlet yetkililerinin bir çalışma yapacağı inancındayım. Dilerim ki birkez daha böylesi bir felaket yaşanmaz. Başbakan bu felaketin sorumlularının bulunarak cezalandırılacağını söyledi ancak ilk önce ceza için kendinden başlamalıdır.

Safa Şengül:
Ülkemizde çok ciddi bir felaket yaşandı. Dere yataklarına yapılan yanlış yapılanmalar ve yanlış yapılan çalışmalar nedeniyle yaşanan bir felaketti. Dileğim böylesi bir felaket bir kez daha yaşanmaz. Bu felaketin nedeni yılların ihmalidir ve bedelini çok ağır bir şekilde ödedik. Bunun sorumlularının bulunup cezalandırılacağı söylendi bugüne kadar hiç kimsenin ceza almadığını da göz önünde bulundurursak pek inandırıcı bulmuyorum.

Nejla Özulu:
Yaşananlar çok üzücü olaylardır. Yıllarca dere yataklarına yapıların yapılması sonucu bu felaket yaşandı. Başbakan bu konudaki sorumluların bulunarak cezalandırılacağını söyledi. Buna pek fazla inanmıyoruz ancak bu söylenen yapılırsa herkese bir ders olacaktır.

İbrahim Bayrak:
Yaşanan sel felaketi doğal afet olduğu kadar ihmaller sonucu da bu felaket yaşanmıştır. En baştan dere yataklarına yapılan yapılar ve kapatılan dere yatakları nedeniyle bu felaket yaşandı. Bundan sonra yapılması gereken bu yapıların temizlenmesi çalışması olmalıdır. Başbakan sorumluların bulunarak cezalandırılacağını söyledi ancak ben buna hiçbir şekilde inanmıyorum.

Âdem Anlayış:
Yaşananlar her ne kadar doğal afet olsa da bu felaket yılların ihmali sonucu da yaşanmıştır. Bundan sonra yapılması gereken dere yataklarına yapılan yapıların temizlenmesi ve kapatılan derelerin açılması olmalıdır. Başbakan bu konuda sorumluların tespit edilerek cezalandırılacağını söylese de bunan inanmıyorum.

Ayşen Kızılbora
Son yaşadığımız felaket ülkede derin yaralar açmıştır. Tüm KKTC’nin başı sağ olsun. Bu yaşanan felaketin nedeni ihmalkârlıktır. Yıllarca yapılmayan çalışmalar, dere yataklarına yapılan yapılar ve kapatılan dereler sonucu bu felaketi yaşadık. Başbakan bu konuda soruşturma başlatıldığını ve sorumlularının bulunarak cezalandırılacağını söylese de pek fazla bu açıklamaya inanmıyorum.

Kazım Uğursöz:
Yaşanan felaket doğal afet olsa da çok büyük oranda ihmal vardır. Yıllarca dere yatakları kapatılarak üzerlerine evler, dükkânlar ve apartmanlar yaptık. Bu yanlış çalışmaların bedelini de en ağır şekilde ödedik. Başbakan bu yaşananlarla ilgili soruşturma başlatarak sorumlularının tespit edilerek cezalandırılacağını açıkladı. Bu konuda sorumlu bir yerde var o da Lefkoşa Girne anayolunda hayatını kaybeden gençlerin kullandıkları yolu yapanlar. Buradaki yolda ciddi bir sorun var ki bir araç sel sularına kapılıp dört gencimizi canından etti. Dileğim birkez daha böylesi bir felaket yaşanmaz. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473