banner564

Bedelini ödemeleri gerekirdi

Kıbrıs’ı ayağa kaldıran kuyumcu soygununu gerçekleştiren 2 İranlı Ercan’dan sorunsuz çıkış yapması, işkence gören Gülesen Aksay’ın kızlarını isyan noktasına getirdi:

Bedelini ödemeleri gerekirdi
banner598

Hüseyin ÇİÇEK-Onur ULAĞ

Girne Antik Liman’da ‘Senak Gold’ isimli kuyumcu dükkânını soyan 2 İranlının Ercan Havaalanı’nı kullanarak ülkeyi terk etmezden önce altınların büyük bir kısmını Gazimağusa Limanı’na yakın bir yerde kum çukuruna gömdükleri ortaya çıktı. Bu gelişme karşısında ‘Kıbrıs’taki suç ortakları acaba kim?” sorusu gündeme geldi.
   KKTC polisi altınların bulunduğu yeri basına gösterirken, iki soyguncunun ‘kamera görüntüleri’ yayınlandığı halde Ercan’dan nasıl çıkış yaptıkları sosyal medyada en çok tartışılan konu oldu. Polis bu konuda herhangi bir açıklama yapmazken, Başbakan Ersin Tatar’ın dün İçişleri Bakanı ve Polis Genel Müdürü ile yaptığı toplantı sonrasında da kamuoyu tatmin edici bilgi alamadı.

Kızları isyan etti
Bayramın son gününde Girne’nin en gözde yerinde meydana gelen soygun sırasında kuyumcu dükkânı sahibi Gülesen Aksay’ın ağzını, el ve ayaklarını bağladıktan sonra kafasını yere vurmaları en fazla iki kızını üzdü. Buse ve Ülgen Aksay, sosyal medya üzerinden açıklama yaparak tepkilerini dile getirdi. Kız kardeşlerin açıklaması şöyle:
   “Annemize Gülesen Aksay’a yapılan bu zalimce işkencenin ve bize yaşattıklarının bedelini ödemeleri gerekirdi!!,Ellerini kollarını sallayarak Ercan havalimanından nasıl çıkabildiler??? Polisin bize bunu açıklamasını istiyoruz!”

Altınların bir kısmını gömdüler
Öte yandan soygundan sonra önce Lefkoşa, ardından Gazimağusa ve oradan da Ercan’a giderek çıkış yapan İranlı 22 yaşındaki Mahdi Niazijengheshlaghi ile 47 yaşındaki Jamshid Bagherpoor çaldıklarını Gazimağusa’da Limanı’nın kuzeyinde, deniz sahilinde gömdükleri tespit edildi. 
Polis ekipleri dün gün boyu yaptıkları çalışmalar sonucu altınların gömülü olduğu yeri tespit etti.
Ekiplerin saatlerce süren uğraşları sonucu bulunan altın ile paralar gömülü oldukları yerden çıkarıldı. Bulunan altın ve paralar Gazimağusa Polis Müdürlüğü’nde sergilendi.
Senak Kuyumcu dükkanının sahibi Hüseyin Aksay altınların ve paraların bulunması üzerine polise gitti. Aksay, burada yaptığı açıklamada çalınan para ve altınların büyük bir kısmının bulunduğunu belirterek, polis çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Yüzlerce parça altın çalındı
Bu arada Girne’de saat 10.30 sıralarında meydana gelen soygundan sonra saat 15.30 sıralarında Ercan’dan çıkış yaparak kaçmayı başaran soyguncuların altınların bir kısmını götürmüş olabilecekleri belirtildi. İranlı soyguncuların uçak bileti alırken Sterlin ile ödeme yaptıkları öğrenildi. 
Bu arada polis, soyguncuların çaldığı para ve altın miktarını basınla paylaştı.
Soyguncuların 9 tabla, 60 küçük kolyelik ve kolye standı, 2 bileklik standı, 3 küpe standı, 35 yüzük standı, bin 170 kolye, 80 kolye ucu, 165 bilezik, 363 bileklik, 348 yüzük, 670 çift küpe, 140 maşallah; 74 pırlanta kolye, 10 bilezik, 139 bileklik, bin 46 yüzük, 32 küpe ve 15 bin sterlin ile yaklaşık 4 bin Türk Lirası değerinde madeni parayı çaldığı belirtildi.
Girne’de önceki gün saat 10.30’da Senak Kuyumcu’ya giren iki kişi, iş yeri sahibi Gülesen Aksay’ı etkisiz hale getirerek soygunu gerçekleştirmiş, polis zanlıların kamera görüntülerini medyaya dağıtarak soruşturma ve arama başlatmıştı.

10 bin Sterlin bulundu
Altınların ve çalınan paradan 10 bin 100 Sterlinin bulunması üzerine açıklama yapan Senak Kuyumcu dükkanının sahibi Hüseyin Aksay “en azından altınların bir kısmını bu sayede bulabildik, teşekkür ederim. Çalınan 15 bin Sterlin paranın 10 bin 100 Sterlini de bulundu. Biletleri de Sterlin ödeyerek almışlar, onu öğrendik. 4 bin 900 Sterlin bir para ile kaçtıklarını tahmin ediyoruz. Ülkeye kimlikle girişlerin artık durdurulması gerekmektedir ve girenlere cebinde ne kadar para olduğu sorulmalıdır. Bugün bize yapıldı, yarın ise başkasına yapılır. İvedilikle bu sorunu halletmeliler.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473