banner564

Ben işimi  yapıyorum

Lefkoşa’nın Türk kesiminde sahne aldığı için Rum faşistlerin ağır saldırısına uğrayan Yunanlı sanatçı Anastasia kendini savundu:

Ben işimi  yapıyorum
banner598

Yunanlı kadın sanatçı Anastasia Kalogeropoulou, 14 Haziran gecesi Merit Lefkoşa’da sahne aldığı için Rum fanatiklerin saldırısına uğradı.
   Kilise finanse ettiği Sigma TV tarafından başlatılan faşist saldırıya, çok sayıda Rum’un destek vermesi üzerine açıklama yapmak zorunda kalan Anastasia “Ben işimi yapıyorum ve paramı alıyorum” dedi.
   Merit Lefkoşa Türk mülkü olduğu halde, Rum faşistler tarafından ‘işgal oteli’ olarak nitelendirilirken, Anastasia’nın ‘işgal bölgesinde’ şarkı söylemesine ağır sözlerle hakaret edildi.
   Cyprus Mail’in internet sitesinde yer alan habere göre; saldırılara cevap veren Anastasia “İki yıl süreyle İstanbul’da sahne aldım. Gelen teklifler üzerine de Lefkoşa’daki Türk oteline çıkarak program yaptım” dedi.
   Çok sayıda Rum’un akaryakıt, alış-veriş ve oyun için kuzeye geçtiğini belirten Anastasia “Onlara hesap sormuyor da bana hesap soruyorsanız, Yunanlı olduğum içindir” diyerek, eleştirilere sert tepki gösterdi.

Otel müdürü ne dedi?..

   Merit Lefkoşa Hotel Genel Müdürü Mine Gürses, Rum faşistlerin saldırısına uğrayan Anastasia’ya sahip çıktı. Gürses “O çok değerli bir sanatçı ve eleştiriyi değil tebrikleri hak ediyor” dedi.
   Merit Lefkoşa’nın yüzde 100 Türk malı olduğuna dikkat çeken Gürses, buna karşın Rum tarafında maksatlı propaganda yapıldığını belirterek şunları kaydetti:
   “Bizde ırkçı düşünceler ve uygulamalar yoktur. Otelimizde Türk sanatçıları ağırladığımız gibi Rum ve Yunanlı sanatçıları da ağırlamaktan mutluluk duyarız. Kıbrıs sorununun çözümünü istiyorlarsa, özellikle kültürel, sosyal ve spor alanlarında ikili ilişkilerin gelişmesine katkı koymalıdırlar.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474