banner564

Benli: Statü iade edildi

Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği’ne, Avrupa Konseyi Yönetimler Kongresi’ndeki üyeliğinin yeniden verildiği bildirildi

Benli: Statü iade edildi
banner598
Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği’ne (KTBB) Avrupa Konseyi Yönetimler Kongresi’ndeki üyelik statüsünün yeniden verildiği bildirildi.
KTBB Başkanı ve Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli bir önceki genel kurulda “misafir” gibi karşılandıklarını bu yılki katılımlarında ise statülerinin değişerek üye olarak kabul edildiklerini belirtti.
Benli, “Kıbrıslı Türklere statüleri iade edildi. Artık yerel yöneticilerimizin Avrupa Konseyi’nde kalıcı bir sandalyesi vardır” dedi.
KTBB’den yapılan açıklamaya göre, Ahmet Benli başkanlığındaki heyet Strazburg’ta Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin 28. Genel Kurulu Toplantısı’na katıldı
Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Benli, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Konseyi Başkanı Jean-Claude Frecon ile resmi bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Hüseyin Köle ve Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Yerel Yönetimler Sekreteryası Genel Müdürü Jean Philippe Bozauls da hazır bulundu.
Belediyeler Birliği heyeti, Denetim, Güncel İşler ve İdari İşler Komiteleri’nin toplantılarında yer aldı. Komite toplantılarının ardından Genel Kurul Toplantısına katılan heyet, toplantıyı resmi temsilcilerin olduğu bölümden takip etti.
Heyet ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Konseyi Daimi Temsilcisi’nin verdiği yemeğe de katıldı.
Benli, toplantıda Kıbrıslı Türklerin temsiliyetinden doğan haklarının iade edilmesinden dolayı Avrupa Konseyi’ne teşekkür etti, Kıbrıslı Türk yerel yöneticilerin toplantılara daha aktif olarak katılımının sağlanacağı sözünü verdi.
Benli üyelikle ilgili açıklamasında Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Konseyi’nin, Kıbrıslı Türklerin temsiliyetinden doğan haklarını iade ettiğini vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2015, 09:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474