banner564

En sonunda farkedildi

İranlı Amir Hüseyin Karim, İngiltere’den temin ettiği sahte Bulgar pasaportu ile defalarca KKTC’ye giriş-çıkış yaptı

En sonunda farkedildi
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
İngiltere’den temin ettiği Valentin Atanasov Manalov adına kayıtlı sahte Bulgaristan pasaportu ile KKTC’ye birçok kez giriş yaptığı tespit edilen İran uyruklu 29 yaşındaki Amir Hüseyin Karim, en sonunda yakayı ele verdi. Karim, Gazimağusa Akyar sınır Kapısı’ndan girişi sırasında polis ekiplerince suçüstü yakalandı. Bir günü nezarette geçiren zanlı, dün Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

KKTC ile hiçbir bağı yok
Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde dün görülen davada yeminli şahadette bulunan adli şubede görevli polis memuru Ali Aydoğan, zanlı ile ilgili bilgileri aktardı.  İran uyruklu Amir Hüseyin Karim’in 7 Haziran ve 12 Ağustos 2014 tarihleri arasında İngiltere’den temin ettiği sahte pasaport ile Lefkoşa ve Gazimağusa sınır kapılarından KKTC’ ye giriş yaptığını belirten Aydoğan, 12 Ağustos 2014 tarihinde Akyar sınır Kapısı’ndan ülkeye girişi sırasında yakalandığını söyledi. Zanlının KKTC ile ilgili hiçbir bağlantısı olmadığına dikkat çeken Ali Aydoğan, yürütülen soruşturmanın da tamamlandığını vurguladı. Adli Şubede görevli polis memuru, yeminli şahadetinde, zanlının kaçma ihtimali üzerinde de durdu. Mahkemeden 3 ayı geçmemek şartı ile Merkezi Cezaevine gönderilmesini talep etti.

Cezaevine gönderildi 
Yargıç Ayşen Toroslu da huzurundaki yeminli şahadeti dinledikten sonra kararını açıkladı. Zanlının davaları görüşülünceye kadar 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevine gönderilmesine emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2014, 10:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474