banner564

Beyaz içeride  Sağlam dışarıda

10 Suriyeliyi TIR’la KKTC’ye getiren zanlı ile suç ortağı hakkındaki soruşturma tamamlandı

Beyaz içeride  Sağlam dışarıda
banner598

 Suna ERDEN

Girne Turizm Limanı’ndan kullanımındaki Tır araç içerisinde 10 Suriyeli göçmeni ülkeye sokmaya çalışırken yakalanan 45 yaşındaki Vural Beyaz ile suç ortağı 28 yaşındaki Aykut Sağlam hakkındaki soruşturma tamamlandı. İki zanlı dün teminat talebiyle Girne’de mahkemeye çıkarılırken, suçla bağlantılı R.E. isimli bir şahsın daha olduğu ancak şu anda Türkiye’de bulunan şahıs için suç duyurusunda bulunulduğu açıklandı. Türkiye’den getirilen 10 mülteci geri gönderilirken, dün mahkemeye çıkarılan zanlılar ise teminata bağlandı.
Duruşmada 13 Temmuz tarihinde sabah saat 09.00 sıralarında Vural Beyaz’ın yönetimindeki PE 467 plakalı Tır araçta gizlenmiş bir şekilde 10 Suriyeli tespit edildiği belirtildi. Soruşturmayı yapan polis, Girne Turizm Limanı’nda zanlı Beyaz’ın gözaltına alındığını açıkladı. Polis, zanlının ifadesinde borç batağında olduğu için 15 bin TL karşılığında bu işi yaptığını, şeytana uyduğunu söylediğini aktardı. Zanlıya ati cep telefonunun emare olarak alındığını kaydeden polis, mesele ile ilgili Aykut Sağlam’ın da tespit edilerek işyerinde gözaltına alındığını açıkladı. 

Adam başı 500 TL
Zanlının 500 TL karşılığında ülkeye getirilen mültecileri karşılayacağını kaydeden polis, zanlının kısmen itirafta bulunduğunu, “Vural ile anlaştık ama onları karşılamayacaktım” dediğini söyledi. Polis, tüm mültecilerden ifade aldıklarını, zanlılar ile iş birliği yaptığı tespit edilen R.E. isimli kişinin ise şuan Türkiye’de arandığını kaydetti.
Polis,  soruşturmanın tamamlandığını belirterek zanlı Vural Beyaz’ın İstanbul’da yaşadığını, Aykut Sağlam’ın ise KKTC’de ailesi ile yaşadığını ifade ederek, teminata bağlanmalarını talep etti. 

Şoför tutuklu yargılanacak
Yargıç Mesut Mesutoğlu, zanlıların farklı statülerde olduğuna dikkati çekerek teminat ayrımına gidildiğine değindi.  Mesutoğlu, zanlı Vural Beyaz’ın davaları görüşülünceye kadar 45 günü geçmeyecek şekilde cezaevine gönderilmesine karar verdi. 
Mesutoğlu, zanlı Aykut Sağlam’ın ise yurt dışına çıkışını yasaklayarak 10 bin TL nakdi, KKTC vatandaşı 1 kefilin imza edeceği 30 bin TL kefalet ve 50 bin TL şahsi kefalet senedi imza ederek serbest bırakılmasına karar verdi.  

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2018, 11:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473