banner564

‘Çekti’ gitti

12 gram bonzai tasarrufu suçundan teminat ile serbest kalan ve ıspat-ı vücut yükümlülüğünü yerine getirmek için aracında uyuşturucu ile polise giden Odoh’u şüpheli hareketleri ele verdi

‘Çekti’ gitti
banner598

 Suna ERDEN

Girne’de Ocak ayı 2018 tarihinde gerçekleştirilen operasyonda 12 gram uyuşturucu ile yakalanan ve soruşturmanın ardından teminat ile serbest bırakılan Gabriel John Odoh, önceki gün ıspat-ı vücut yükümlülüğünü yerine getirmek için Girne Polis Müdürlüğü’ne gitti. İmza atmaya giden Odoh’un hareketlerinden şüphelenen Cürümleri Önleme Şubesi’nde görevli polis ekipleri, zanlının polis avlusuna park ettiği aracında arama yaptı. Araçta 3 ayrı pakette 3 gram hintkeneviri ele geçirilirken, araçta Odoh’u bekleyen arkadaşı Kizito Obino Okeye’nin de uyuşturucu tesiri altında olduğu belirlendi. Polis, hem Oduh’u hem de arkadaşı Kizito Obino Okeye’yi gözaltına alarak dün tutuklama talebiyle mahkemeye çıkardı.

Bu kadar da rahatlar
Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru mahkemede verdiği ifadede,  zanlılar Gabriel John Odoh ve Kizito Obino Okeye’nin önceki gece saat 23.00 sıralarında Girne Polis Müdürlüğü park yerinde yakalandıklarını kaydetti. 
Polis, zanlı Gabriel John Odoh’un Ocak ayında benzer suçtan teminatı olduğunu ve imza için polise kiralık bir araç ile geldiğini söyledi. 
Polis, zanlının hareketlerinden şüphelenen ekiplerin, Odoh’un kullanımındaki kiralık araçta yaptığı aramada 3 paket hintkeneviri ele geçirdiklerini ve Odoh’un yanında gelen zanlı Kizito Obino Okeye’nin de uyuşturucu madde etkisi altında olduğunu tespit ettiklerini kaydetti. 
Zanlının imzaya uyuşturucu madde ile geldiğini ifade eden polis, zanlıların suçüstü tutuklandıklarını belirtti. Zanlılar aleyhinde yürütülen soruşturmanın devam ettiğin, belirten polis alınması gereken ifadeler olduğunu belirterek 2 gün tutukluluk talebinde bulundu. Mahkeme talebi kabul etti.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473