banner564

Biçilmemiş ekinler yandı

Dikmen-Taşkent yolu üzerinde ekili arazide çıkan yangını çiftçiler söndürdü

Biçilmemiş ekinler yandı
banner598

Ömer KADİROĞLU

Dikmen-Taşkent yolu üzerinde dün öğle saatlerinde çıkan yangın bölgede paniğe neden oldu. 
Taşkent köyü yakınlarında meydana gelen yangının atılan sönmemiş sigara sonucu çıktığı iddia edildi.
Yol kenarında başlayan yangın kısa sürede büyük bir alana yayıldı. 
Bölge çiftçileri, hayvancıları ve Dikmen Belediyesi tankerleri ile iş araçlarının ilk müdahaleyi yaptığı yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü. 
Çıkan yangın sonucu biçilmemiş ekinler, çok sayıda alıç ağacı ve makilik bitki örtüsü yanarak zarar gördü. 

Dilekkaya’da çıkan yangın kısa sürede söndürüldü
Öte yandan Gaziköy-Dilekkaya yolu üzerinde dün öğlen saatlerinde çıkan yangına da sönmemiş sigara izmaritinin neden olduğu iddia edildi. Meydana gelen yangın bölge çiftçileri ve itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu büyümeden söndürüldü. 
Gaziköy-Dilekkaya yolu üzerinde çıkan yangında yol kenarında ve tarla içerisindeki kuru otlar yandı. 

Polis uyardı
Son zamanlarda artan yangınlar nedeniyle Polis Genel Müdürlüğü vatandaşları uyardı. Yapılan açıklamada dikkat edilmesi gereken hususlar belirtildi.
1-Ev ve iş yerlerimizin çevresindeki otları sökerek veya sürdürerek temizleyiniz. Temizlik için kesinlikle ateş yakmayınız.
2-Açık yerler ve özellikle ormanlık alanlarda, arazilerde ve yollarda içtiğiniz sigarayı çevreye atmayınız.
3-Şişe ve cam parçaları güneş altında kaldığı zaman mercek görevi yaptığını ve yangınlara neden olabildiğini unutmayınız.
4-Ateşli pikniğin yasaklandığı alanlarda ateş yakmayınız. Ateşli piknik yapılması durumunda, sadece özel olarak hazırlanmış ocak ve mangallarda ateş yakınız ve ateşin tam olarak söndüğünden emin olmadan bölgeden ayrılmayınız.
5-Kullandığınız tarımsal araçların kontrolünü yapınız. Özellikle hasat dönemlerinde araçlarının elektrik kaçağı olan veya egzozu delik-çürük olan araçları kullanmanız durumunda atılan kıvılcımın bir serveti yok edebileceğini göz önünde bulundurunuz.
6-Elektrik telleri ile temas eden ağaçların budanabilmesi veya birbirine temas eden elektrik hatlarının tamiri için gecikmeden yetkililere bilgi veriniz.
7-Yangına sebep olabilecek, ihmal, tedbirsizlik ve dikkatsizliklerden kaçınınız. Yangın belirtisi gördüğünüzde hemen 199 İtfaiye, 155 Polis İmdat veya 177 Orman Yangın Acil telefon hatlarından durumu ilgililere bildiriniz. Yangın söndürme çalışmalarına katılarak veya yardımcı olarak katkı sağlamanın bir vatandaşlık görevi ve yasal yükümlülük olduğunu saygı ile hatırlatırız.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474