banner564

Bilal Erdoğan  ok atışı yaptı

Malazgirt Zaferi kutlamaları bu yıl KKTC’den başladı

Bilal Erdoğan  ok atışı yaptı
banner598

Malazgirt Zaferi kutlamaları bu yıl KKTC'den başladı. Malazgirt Zaferi'nin 948’inci yıldönümü nedeniyle 23-26 Ağustos arasında Malazgirt ve Ahlat’ta eş zamanlı olarak gerçekleşecek etkinlikler kapsamında dün Hala Sultan Camii’nde, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, AKP Gençlik Kolları Başkanı ve AKP Milletvekili Ahmet Büyükgümüş ve Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi Necmettin Bilal Erdoğan’ın katılımıyla basın toplantısı düzenlendi.

Basın mensuplarına verilen kahvaltının ardından başlayan basın toplantısının bitiminde, etkinliklerle ilgili tanıtım filmi gösterildi ve ok atışı yapıldı.
Beyoğlu Belediye Başkanı ve Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Haydar Ali Yıldız basın toplantısında yaptığı konuşmada, bu yıl anma etkinliklerini Kıbrıs’tan başlamasının anlamlı olduğunu söyledi.
Anadolu bir eve benzetilecek olursa bunun temelinin atıldığı yerin Malazgirt olduğuna dikkat çeken Yıldız, “ Anadolu anavatandır. Elbette ki Kıbrıs da bir vatandır, yavru vatan olması anne ile yavrusu arasındaki muhabbetten ileri gelir” dedi.
Yıldız, konuşmasında Ahlat’ta yapılacak etkinlikler hakkında bilgi de verdi.
Yalova Milletvekili ve Ak Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Ahmet Büyükgümüş de, konuşmasında  hem Malazgirt Zaferi kutlamaları hem okçular vakfının diğer çalışmaları bakımından son dönemde üzerlerine çok adil olmayan yaftalar yapıştırılmaya çalışıldığını kaydetti.
Büyükgümüş, bunlara en güzel cevabın vakfın çalışmalarına destek verenler tarafından verildiğini söyledi. Büyükgümüş, Okçular Vakfının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendilerine çizdiği vizyon ve teşvikler ile kurulduğunu da vurguladı.

Erdoğan: Malazgirt’i daha çok insan tanıyacak
Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Necmettin Bilal Erdoğan, Malazgirt Anma etkinliklerinin tanıtımlarını gönül coğrafyalarının farklı yerlerinde yaptıklarını söyledi.
Bugüne kadar bu nedenle çeşitli yerlere gittiklerini ve farklı kitlelere ulaşmaya çalıştıklarını kaydeden Erdoğan, geleneksel Türk okçuluğunu, Okçular Vakfı’nın temsil ettiği geleneği, Fetih Kupasını ve Malazgirt’te Türkiye Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştirilen anma etkinliklerini tanıttıklarını kaydetti.
Hem Ahlat’da hem Malazgirt’te bugünden başlayarak Pazartesi gününe kadar çok çeşitli etkinlikler ile halkın bir araya geleceğini kaydeden Erdoğan, “Ahlatı tanıyacaklar Malazgirt’in tarihteki önemini anlayacaklar” dedi. Erdoğan, konuşmasında etkinlikler hakkında bilgi de verdi.
Malazgirt anma etkinliklerinin tanıtmak ve daha çok kişinin Ahlat’a ve Malazgirt’e gitmesini sağlamak için bu basın toplantısı düzenlediklerini kaydeden Erdoğan, bu vesile ile Ahlat’ın Malazgirt’in tarihte ne kadar büyük önem taşıdığını daha çok insanın bileceğini kaydetti.
1071’den bugüne Anadolu’nun kapısının Türklere açılmasından bahsedildiğini kaydeden Erdoğan, işin özünde bir toprağın vatan olması meselesinin yattığını belirtti.
Erdoğan konuşmasında, bir toprağın vatan olmasının hiçbir zaman kolay olmadığına da dikkat çekti.
Konuşmaların ardından kısa bir tanıtım filimi gösterildi ve ok atışı yapıldı.


Erdoğan’dan Benter’e ziyaret
Malazgirt Zaferi'nin 948. yıl dönümü dolayısıyla 23-26 Ağustos arasında Malazgirt ve Ahlat'ta eş zamanlı olarak gerçekleşecek etkinlikler kapsamında KKTC’ye gelen Türkiye Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi Bilal Erdoğan Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter’i ziyaret etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473