banner564

Bilge ile Zeynep’in üstün cesareti

Uyuşturucu suçundan yargılanan 4 kişiden 2 erkek yurt dışına kaçtı, 2 kadın ise hapisliği göze alarak hakim karşısına çıktı

Bilge ile Zeynep’in üstün cesareti
banner598
Çiğdem AYDIN
Başkent Lefkoşa’da geçtiğimiz nisan ayında tasarruflarında 25 gram uyuşturucu madde bulunarak mahkemeye çıkarılan ve daha sonra teminatla serbest bırakılan 4 zanlıdan ikisi yurtdışına kaçtı. Narkotik polisinin takibi sonucunda 9 Nisan tarihinde araç içerisinde uyuşturucu madde ile yakalanan sanıklar Bilge Ulgar, Zeynep Altıntaş hakkındaki dava dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde karara bağlandı. Olayda yakalanan ve teminatla serbest bırakılan diğer sanıklar Muzaffer Girgin ile Nefi Yazıcı'nın yasa dışı yollardan ülkeden kaçtıkları belirtildi. Yargılanan iki sanık hapis cezasına çarptırıldı.
Başkan Ömer Güran ve Yargıç Vedia Bedia Barkın, Yargıç Rauf Kürşad'dan oluşan heyetin baktığı davada iki sanık hakkında farklı sürelerle hapis kararı çıktı. 
Kararı okuyan Yargıç Barkın, sanıkların 9 Nisan tarihinde tutuklandıklarını ve tasarruflarında 25 gram sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde bulunduğunu belirtti. 

Genç ve çocuk sahibi olmaları hafifletici neden
Yargıç, sanıkların uyuşturucu maddeyi satma amaçlı bulundurduklarını ifade ederek, bu hususun aleyhlerine ağırlaştırıcı faktör olarak değerlendirildiğini söyledi. 
Yargıç, sanıklar lehine hafifletici nedenlerin ise Ulgar’ın 2, Altıntaş’ın 3 çocuk sahibi olması, genç kişiler olmaları olarak belirtti. 
Yargıç Barkın, dava ile ilgili tüm olguları değerlendirdiklerini belirterek sanık Ulgar'ı 30 ay, sanık Altıntaş'ı ise 20 ay hapis cezasına mahkûm ettiklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2016, 09:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473