banner564

‘Siyasi gazı’ ABD verdi

Rum Dışişleri Bakanı’na göre, çözüm maliyetinin bir kısmı gazdan elde edilecek gelirle finanse edilecek

‘Siyasi gazı’ ABD verdi
banner598
  Rum Dışişleri Bakanı Yuannis Kasulidis; doğal gazdan elde edilecek gelirlerin bir bölümünün, Kıbrıs sorununun maliyetini finanse edebileceğini ifade etti. 
   Fileleftheros gazetesi ve diğer gazetelere göre ABD temaslarını tamamlayarak Ada’ya dönen Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, dün bir basın toplantısı düzenleyerek , ABD temasları konusunda bilgi vermesinin yanı sıra Kıbrıs sorunu ve diğer konulara da değindi. 
   Kasulidis, doğal gazdan elde edilecek gelirlerin bir bölümünün, çözümün maliyetini finanse edebileceğini, ancak miktarın, IMF ve Dünya Bankası’nın incelemesinin henüz tamamlanmaması nedeniyle henüz belirlenemediğini ifade etti. 

   Dışişleri Bakanı Kasulidis, Kıbrıs sorunundaki müzakerelere de değindiği basın toplantısında, Kıbrıs Rum tarafının niyetinin görüş ayrılıklarına odaklanmak olduğunu ifade etti. 
   Görüş ayrılıklarının ne olduğunu çok iyi bilen Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in bunları Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüşmesi için bir belge hazırlandığını ifade eden Kasulidis, görüş birlikleri sütununun, yeniden üzerinden geçilmesine gerek olmayan görüş birliklerini teşkil ettiğinin kendileri tarafından kabul edildiğini belirtti. 
   Kasulidis niyetlerinin, görüş birliklerinin sağlanması için görüş ayrılıklarına odaklanma olduğunu ifade etti. 
   Kasulidis sözlerinin devamında, tezlerden vazgeçilmesinden değil, görüş ayrılıklarından bahsettiklerini de vurguladı. 


Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2016, 10:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474