banner564

Bin bir çeşit var

Gelinlik mağazası direktörleri, 2018’in gelinlik modasının ışıltılı olduğunu söyledi

Bin bir çeşit var
banner598

 Düğün sezonun açılmasıyla birlikte gelinlikçilerde de yoğun çalışmalar başladı. Evlenecek olan her çift, mutlaka bu özel günün kusursuz olmasını istiyor. Dünya evine girmek isteyen çiftler için gelinlik ve damatlık satan mağazaları ziyaret ettik. Mağaza direktörleri gelinlikte bu yıl, A kesim, balık ve belden salaş açılan modellerin ön planda olduğunu söyledi. 2018 modasının oldukça ışıltılı olduğunu dile getiren gelinlikçiler, transparan modelin ve kristallerin revaçta olduğunu belirtti. Hazır gelinliklerin 4 bin TL’den başladığını kaydeden direktörler, kişiye özel tasarım da yaptıklarını ifade etti. Bu yıl damatlıklarda ise lacivertin yanı sıra, siyah ve yeşilin ön planda olduğu belirtildi. Gelinlik ve damatlık alanında kişiye özel her türlü tasarımın yapıldığını dile getiren direktörler, amaçlarının çiftleri hayalindeki düğüne kavuşturmak olduğunu söyledi.

Gelinlikçiler ne dedi?

Bahar Doratlı (Bahar Doratlı Bridal Butique & Haute Couture): 
Bu sene A kesimin hâkim olduğu moda söz konusu. Kabarık gelinlikler ise yerini koruyor. Vücut hatlarının ortaya çıktığı balık kesim modeller de tercih ediliyor. Transparan gelinlikler bu yıl oldukça popüler. Özellikle beden bölgesinin transparan olduğu, simli kumaşlar ve kristalli el işleri gündemde. Tercih de ediliyorlar. 2018 modası oldukça ışıltılı. Pudra ve nüde tonlarının gelinliklere karıştırıldığı, canlı bir koleksiyon, vitrinlerdeki yerini alıyor. Bu yıl plaj ve sahil düğünleri revaçta. Transparan moda olduğu için, sırt dekolte ön planda. O yüzden minik fermuar kullanılıyor. Ayrıca bu yıl ip askılar da revaçta. Gelinlik fiyatları bu yıl 4 bin TL’den başlıyor. Özel tasarım olanlarda ise seçilen desene göre fiyat değişiyor. Gelinliğe göre de saç aksesuarlarını hazırlıyoruz. Geçen yıl telli tokalar tercih ediliyordu, bu yıl ise taçlar ön planda. Damatlıkta slim fit dediğimiz dar kesim modası var. Son 5 yıldan beridir bu tarz yerini koruyor. Damatlıklarda lacivertin yanı sıra, siyah ve yeşil de tercih ediliyor. Mağazamızdaki damatlıkların fiyatı 1000 liradan başlıyor. Tamamen yerli üretim olan tek firmayız. Her şey el işi ve kendimiz yapıyoruz. Her ürünümüz de tektir. Kişiye özel tasarım yapıyoruz derken bunu kastediyoruz.

Ferdiye Gence Yatmaz (Alisse Nuera Haute Couture):
Bu yıl balık model, kalem etek, kontes ve belden salaş açılan modeller ön planda. Detaylarda ise derin göğüs ve sırt dekoltesi tercih ediliyor. Dantel işlemeler, kristaller ve inciler de moda. Bunun yanı sıra uzun İspanyol kol ve transparan modeller de isteniyor. Yüksek taçtan çok, incili ve kristalli aksesuar tercih ediliyor. Gelinlikler genelde incili, işlemeli ve kristalli olduğu için yüksek taç çok tercih edilmiyor. Mağazamızda sadece gelinlik, özel tasarım ve abiye kıyafetlerimiz mevcut. Bu yıl kısa gelinlikler de oldukça ilgi görüyor. Özellikle düğün sonrası partiler için. Bu gelinlikler belden takmalı ve çıkarmalıdır. Gelinlikten sonra mini etekle kalınıyor. Bu yıl mini gelinliği de diktirenler oldu. Gelinlikte, kişiye özel tasarım da yapmaktayız. Kullanılacak olan dantele ve kumaşa göre fiyat değişiyor. Standart gelinliklerin fiyatı ise 4 bin TL’den başlıyor. Bu sezon sırt bağcıklı gelinlikler de revaçta. Düşük omuz, derin V yakalar ve tül modeller de en çok tercih edilen modeller arasında. Duvaklarda ise sade tül tercih ediliyor. Bu yıl en çok seçilen model ise genellikle simli duvaktır. Detay gelinlikte ise sade duvak kullanıyoruz. Ayrıca mağazamızda gelin ayakkabısı ve gelin saçına takılan, oldukça şık olan aksesuarlar da mevcuttur.

Anış Öztekin (Anish Bridal): 
Her yıl olduğu gibi kabarık, A kesim ve balık modelleri bu sene de moda. Bu yıl kabarık modelleri daha da kabarttık. Uzun kuyruklar, ışıltılı modeller, 3 boyutlu ipek dantel kullanarak, 2018 gelinlik modellerini özel olarak hazırladık. 2018 koleksiyonumuzdaki modellerimiz yine kişiye özel olup, her bir model için Paris’ten getirdiğimiz orijinal ipek dantelden kullanarak, işçiliği ve kaliteyi ön planda tutarak, dikimi tamamladık. Bu yılki gelinlerin tercihi, çok fazla kabarık ve gösterişli modellerdir. Bunun yanında Avrupai, abiye tarzı modeller de tercih edilmektedir. Bu yıl gelinlik modellerinde derin ama dozunda göğüs ve sırt dekoltesi kullandık. Askı detayı olarak swarovski işlemeli taşlı veya dantelli askı detaylarını işledik. Daha çok gösterişli gelinlikler tercih edildi. Yoğun geçen bir dönemdeyiz.  Kabarık gelinliklerde gösterişli taç, uçuş uçuş olan doğal gelinliklerde ise yan taç tercih ediliyor. Zarif ve asil modellerimiz mevcut. Gelin adaylarını Metehan’daki mağazamıza bekliyoruz. Damatlıklar ise İtalyan tasarımıdır ve fit kalıptır. Renk olarak lacivert ve bordo ön plandadır. Bunların yanı sıra siyah da tercih ediliyor. Nedime, nişan ve gelin annesi için abiye de dikiyoruz. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473