banner564

Kimyasal hadımlık gündemde

Türkiye’de tartışılan ‘Kimyasal Hadım’ cezasına destek veren KKTC’deki siyasilerin bir kısmı ‘idam cezası da gelmeli” diyor

Kimyasal hadımlık gündemde
banner598

 Suna ERDEN

   Türkiye’de son zamanlarda çocuklara yönelik şiddet ve tecavüzlerin artması nedeniyle gündeme gelen Kimyasal Hadım, KKTC’nin siyasilerinden de destek gördü. Diyalog’a konuşan Meclis Başkan yardımcısı, UBP Milletvekili Zorlu Töre “Kimyasal Hadımın yanı sıra eğer işin içinde cinayet gibi ağır bir suç varsa o zaman idam cezası da uygulanmalı” dedi.
   YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, Kimyasal Hadım konusunda Meclis’e yasa önerisi sunacaklarını belirtirken, HP Milletvekili Gülşah Sanver Manavoğlu da, “Çocuk tecavüzcülerinin hadım edilmesinden yanayım” dedi. UBP Milletvekili Ersin Tatar ise bu yöndeki girişimlere destek verdi.

Siyasiler ne dedi?

Erhan Arıklı (YDP Genel Başkanı):
Türkiye’de yaşanan vahim olay üzerine kimyasal hadım gündeme geldi. Bizde geçtiğimiz Pazar günü parti yetkilileri ile bu konuda toplantı yaptık. Türkiye’deki düzenlemeleri bekleyip, orada hazırlanan yasayı ülkemize uyacak şekilde ele alıp bir yasa önerisi hazırlama kararı aldı. Özellikle küçük çocuklara karşı işlenen cinsel suçların kabul edilebilir bir yanı hafifletici bir nedeni olamaz. Dünyanın birçok yerinde kimyasal hadım cezası uygulanmaktadır. Bizde bu konuda taraftarız. Toplumda bu tür suçları işleyenlerin ciddi şekilde cezalandırılmasını beklemektedir. Biz yasa önerimizi sunacağız, umarım siyasilerimiz halkın sesine kulak verir.  

Zorlu Töre (UBP Milletvekili/Meclis Başkan Yardımcısı): 
Özellikle çocuklara karşı işlenen cinsel saldırı suçları hiçbir şekilde kabul edilemez. Eğer bir de cinayetle sonuçlanırsa bunu yapan kişinin kesinlikle idam edilmesi gerekir. Kimyasal hadım yerine ben idam olsun derim. Çünkü o şahıs hayatta kalırsa intikam duygusu ile hareket edip, çevresine zarar verebilir. Ama eğer idam olmayacaksa kimyasal hadım düşünülebilir. Bir açıdan yaşarken öldürmek anlamına da gelir. Çocuklara karşı işlenen suçların yanı sıra kadınlara yönelik cinsel saldırı ve şiddet suçları da en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Yasalar gerektiği takdirde revize edilmelidir. Biz bu konuda üstümüze düşeni yaparız.

Ersin Tatar: (UBP Milletvekili):
Tecavüz suçu insanlık suçudur. Özellikle çocuklara yapılan bu suçlar kabul edilemez. Bu kişiler normal kişiler değildir. Cezaevine gönderseniz dahi 10 yıl sonra çıksa da eylemlerine devam edecektir. Bunların kimyaları bozuktur. Tıbben mümkünse kimyasal hadım yerinde bir karar olur. Öte yandan toplum vicdanı önemlidir. Toplum da böyle suçlara asla müsamaha göstermemektedir. Gerçekten kabul edilebilir bir şey değildir. En kesin tedbir eğer hadımsa yapılmalıdır. 

Gülşah Sanver Manavoğlu : (HP Milletvekili):
Ben çocuk tecavüzcülerinin, Pedofili hastalarının kimyasal hadım edilmesine taraftarım. Ayrıca kimyasal hadımla ilgili yasal düzenlemelere gelmeden çocuk ve kadın haklarıyla ilgili düzenlemelerin ele alınması şarttır. Türkiye’de 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara’ya tecavüz edip, öldüren şahsın daha önce de iki köpeğe tecavüz ettiği ve Eylül’ü öldürdüğü gibi köpekleri de boğarak öldürdüğü ortaya çıktı. Aslında bu kadar canice suçun cezası idam olmalıdır ancak modern dünyada idam kalktığı için kimyasal hadım veya diğer en ağır cezalar uygulanmalıdır. Öte yandan insan hakları kadar hayvan hakları ile ilgili de yasal düzenleme yapılmalıdır.

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2018, 15:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473