banner564

Binlerce kişinin umudu

Bakan Evren, muhaceret affıyla ilgili çalışma yürütüldüğünü, yakın zamanda ortaya çıkacak taslağı kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi

Binlerce kişinin umudu
banner598
Kıbrıs Türk Taşeronlar Birliği heyeti, İçişleri Bakanı Kutlu Evren’i ziyaret etti.
Ziyarette, Kıbrıs Türk Taşeronlar Birliği adına konuşan Başkan Osman Amca cezaya girip yurtdışı olan işçilerin sorunlarının çözülmemesinden dolayı inşaat sektörünün ve bazı diğer sektörlerin kalifiye işçi açısından zorluk yaşadığını söyledi.
İşçilerin cezaya girmelerinin birçoğunda sorumlunun işverenler olduğunu savunan Amca, “çalışma izinlerinin gününde çıkarılmaması veya sosyal hakların gününde ödenmemesi bu durumun başlıca sebebidir” dedi.
İçişleri Bakanı Kutlu Evren ise, ziyaretleri için Kıbrıs Türk Taşeronlar Birliği heyetine teşekkür ederek iş dünyasından gelen bir kişi olarak taşeronların sorunlarını çok iyi bildiğini ve aksaklıkların giderilmesi için çalışmaya en kısa zamanda başlayacaklarını söyledi. 
Muhaceret affıyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile istişare içerisinde bir çalışma yürütüldüğüne de değinen Bakan Evren yakın zamanda ortaya çıkacak olan taslağı kamuoyu ile paylaşacaklarını belirtti. 

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2016, 10:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473