banner564

Bir ayda 4 bin lira kazanmış

Haspolat’ı mesken tutan ve gramı 100 liradan uyuşturucu sattığı iddia edilen Musulla’ya narkotik ‘dur’ dedi

Bir ayda 4 bin lira kazanmış
banner598
Suna ERDEN
Aldığı bir ihbar üzerine harekete geçen narkotik polisi, uyuşturucu sattığı öne sürülen Mussula Thomas Reuben ile müşterisi Şevket Özakan yakaladı. Başkent Lefkoşa’ya bağlı Haspolat’ta düzenlenen operasyonda yakalanan iki zanlı dün tutuklama talebiyle Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Zanlılardan Reuben’in uyuşturucu satıcısı olduğu, zanlı Özakan’ın ise alıcı olduğu belirtildi. 
Zanlı Reuben’in bir gram uyuşturucu maddeyi 100 TL’ye sattığı, bu yolla Aralık 2017 tarihinde 4 bin TL gelir elde ettiği ifade edildi.

İhbar üzerine harekete geçtiler
Zanlıları tutuklama talebiyle duruşmaya çıkaran polis, zanlı Mussula Thomas Reuben’de uyuşturucu olduğu ve satışını yaptığı bilgisi üzerine 13 Ocak 2018 tarihinde yapılan operasyon düzenlediklerini söyledi. 
Zanlının evinde yapılan aramada evde müşteri olarak bulunan zanlı Şevket Özakan’ın tasarrufunda 3 ayrı paket içerisinde yarım gram ağırlığında madde bulunarak emare aldığını kaydetti. 

Alıcı da kıskıvrak yakalandı
Zanlı Özakan’ın tutuklandığını belirten polis, ev sahibi zanlı Mussula Thomas Reuben’in üzerinde yapılan aramada ise 100 miligram ağırlığında uyuşturucu bulunduğunu söyledi. Polis, evin mutfak kısmında 16 ayrı paket şeklinde yaklaşık 5 gram, bir poşet içerisinde ise yaklaşık 20 gram ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde bulunduğunu mahkemeye aktardı. 
Polis, suçüstü tutuklanan zanlıların şubeye celp edildiğini ve birer gönüllü ifade verdiklerini, zanlı Özakan’ın maddeyi zanlı Reuben’den aldığı itirafında bulunduğunu belirtti. 

Hem içiyordu hem de satıyordu
Polis, zanlı Reuben’in ise ifadesinde tasarrufunda bulunan maddeyi Ocak ayı içerisinde 50 gram olarak Bin TL karşılığında bir şahıstan aldığını, bir kısmını kullandığını bir kısmını da satarak 650 TL para kazandığını itiraf ettiğini söyledi. Polis, zanlı Reuben’in ayrıca Aralık ayı 2017 tarihinde söz konusu şahıstan 50 gram sentetik cannabinoid aldığını ve 10 gramını içerek tükettiğini geriye kalan 40 gramını ise gramı 100 TL’den 4 Bin TL karşılığında başka şahıslara sattığını itiraf ettiğini aktardı. Polis, mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiğini, zanlıların vermiş oldukları ifadelerin araştırılacağını, kayıp olduğuna inanılan emarelerinde olduğunu belirterek zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme talebi kabul etti.

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2018, 10:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473