banner564

‘Bir birimizi satmayız’

Üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Nardın Akram Hassan’ın ciddi şekilde darp edilmesi sonrasında tutuklanan 14 zanlı polise yardımcı olmuyor

‘Bir birimizi satmayız’
banner598

 Suna ERDEN

Gönyeli’de 3 Ekim’de üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Nardın Akram Hassan’ın önünü kesip ciddi şekilde darp ederek kolunu kırdıkları belirtilen 14 zanlı dün yeniden mahkemeye çıkarıldı. Yapılan araştırmada 20 kişilik grubun döner bıçağı, demir cop ve tahta sopalar ile saldırıyı gerçekleştirdikleri belirlendi. 
Haklarındaki soruşturma süren zanlılar Abdurrahman Kaylak, Ömer Gezer, Ziya Can Boylu, Ramazan Kızıltoprak, Nurullah Uslu, Ali Erişik, Caner Kurumuş, Umut Büyükaslan, Adil Uslu, Yunus Uzun, Can Sakınmaz, Cuma Altay, Umut Göksu ve Koray Ahmet için ek süre istendi. Soruşturmayı yapan polis, zanlıların “Birbirimizi satmak adamlık değil. Ben ötekini satmam” şeklinde konuşarak ifade vermediklerini söyledi.
Polis, 3 Ekim saat 18.20 sıralarında Gönyeli’de meydana gelen olayda 20 kişilik bir gurubun Nardın Akram Hassan’ın önünü keserek, döner bıçağı, sopa ve demir cop ile saldırdıklarını söyledi.  Olayda saldırganların, Hassan’ın sağ eline bir kaç kez vurup sağ elinin kırılmasına neden olduğunu ifade eden polis, vücudunun çeşitli yerlerine de vurarak ciddi şekilde darp ettiklerini anlattı. Polis, zanlıların Hassan’a ait SUL 229478 plakalı aracın sağ ön kapısına vurmak suretiyle kasti kasara uğrattıklarını mahkemeye aktardı. 
   Zanlı Can Ziya Boylu’nun olay anında zanlı Koray Ahmet’e verdiği döner bıçağının, Ahmet’in kaldığı apartmanda bulunarak emare alındığını söyleyen polis, zanlıların polise, “Birbirimizi satmak adamlık değil. Ben ötekini satmam” şeklinde beyanlarda bulunduğunu ve polise yardımcı olmadığını mahkemeye aktardı. 
   Polis, incelenecek kamera kayıtları, aranan şahıslar ve emareler olduğunu belirtip, zanlıların üç gün daha tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme talebi kabul etti.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473