banner564

“Bir tüccar bir memleket”

Ziraat Mühendisleri Odası ile Çiftçiler Birliği tarımdaki sorunları görüştü

“Bir tüccar bir memleket”
banner598
Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ozan Özuyanık ve Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle bir araya gelerek tarımdaki sorunları görüştü.
Ziraat Mühendisleri Odası’ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede Çiftçiler Birliği başkanı Kelle, üreticilerin tarım sektöründe yaşadıkları sıkıntıları aktardı, eylemle ilgili açıklama yaptı.
Başkan Ozan Özuyanık, son yıllarda gerek Narenciyede gerek enginar gerekse patates gibi ihraç ürünlerde yaşanan “Bir tüccar bir memleket” senaryolarından dolayı tarımın sürdürülebilirliğinin ortadan kalktığını belirtti.
Özuyanık, kısa orta ve uzun vadeli tarımsal politikaların halen daha olmadığını hatırlatarak, özellikle ülkeye gelecek olan suyla birlikte tarım sektörünün tarımsal kooperatifçilik zihniyetinden uzak olmasından dolayı üreticilerin büyük zarar göreceğini ifade etti.
Bunlara ek olarak son günlerde hasat sonrası tahıl fiyatlarının ilgili kurum tarafından açıklanmamasını eleştiren Özuyanık, yıllarca sarı altın diye adlandırılan narenciyeye yapılan katliamın bugün benzerinin tarım sektöründe yaşandığına dikkati çekti.
Özuyanık, “Yani tüccarlar tarafından öncelikle bu ürünlerin fiyatlarının açıklanması ve dar boğazda olan üreticinin elindeki ürünün bu şekilde alınması maalesef bu yıl da gerçekleşti. Yıllardır narenciyede olduğu gibi tahıl alımlarında da aynı senaryo uygulanmaktadır. Unutmayalım ki tarımı olmayan bir ülkenin geleceği de olmaz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2015, 09:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473