banner564

Bir ve beraber olunacak

Baflıları tek çatı altında birleştirmeyi amaçlayan etkinlik Güzelyurt’ta düzenlendi

Bir ve beraber olunacak
banner598
Rahme ÇİFTÇİOĞLU                
Baflıları tek çatı altında birleştirme, birliği ve beraberliği sağlama hedefiyle kurulan Gazi Baf Dayanışma Derneği, önceki gün akşam Güzelyurt Kapalı Çarşı’da kuruluş resepsiyonu düzenledi.
Resepsiyona Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 3’üncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, Güzelyurt Kaymakamı Tevfik Direnç, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, milletvekilleri, siyasiler, bürokratlar, Baf kazasından Güzelyurt’a gelenler ve davetliler katıldı.
Resepsiyonda Cumhurbaşkanı Akıncı’nın yanı sıra, Gazi Baf Dayanışma Derneği Kurucular Kurulu adına Ali Volkan, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ve Güzelyurt Kaymakamı Tevfik Direnç konuşma yaptı.
Resepsiyonda ilk sözü, Gazi Baf Dayanışma Derneği Kurucular Kurulu adına Ali Volkan aldı. Volkan, resepsiyona katılımın yoğun olduğuna işaret ederek, bundan duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Geçmişlerini, yaşanmışlıklarını unutmadan geleceğe baktıklarını kaydeden Volkan, “Sakın ola tarihimizle kavga etme yanlışına düşmeyelim. Çünkü tarihimizde mutluluk ve onur var” dedi.
Baf Direnişi ve direnişte şehit düşenler için 9 Mart’ta düzenlenen anma törenlerine yeterli ilgilinin gösterilmediğini de belirten Volkan, resepsiyonu, anma törenine alt yapı oluşturma hedefiyle düzenlediklerini kaydetti.
Kültürler arasında ayrıcalık yapmadıklarını, kaynaşmayı bilen insanlar olduklarını da vurgulayan Volkan, birliğe ve beraberliğe verdikleri öneme dikkat çekti.
Volkan’ın konuşmasından sonra derneğin kuruluşunda rol alan 22 kişilik kurucular kurulu konuklara tanıtıldı.
Resepsiyonda Baf’a özgü fotoğraflar sinevizyonda paylaşıldı, bir süre önce hayatını kaybeden ve Baflı olan Fikri Orakcıoğlu’nun torunu Fikri Orakcıoğlu Tombul şiir okudu.

Akıncı: Köklerimizi unutmayacağız ama 
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da etkinlikteki konuşmasında, demokrasi, insan hakları, Atatürkçülük, laiklik, hoşgörü, karşı fikri beğenmese de hazmedebilme, sevecenlik, şiddete başvurmama ve hukuka inanmanın Kıbrıs Türk toplumunun temel değerleri olduğunu kaydederek, “Biz bu değerleri ta Atatürk inkılapları ve devrimleri döneminden içselleştirdik” dedi.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yeni bir yapı oluştuğunu kaydeden Akıncı, “Elbette köklerimizi unutmayacağız ama bu yeni yapıda, yeni bir kimlikte buluştuğumuzu da unutmayacağız” dedi.
Akıncı, bu kimliğin değerlerinin el birliğiyle yaşatılması gerektiğini vurguladı.
Gazi Baf Dayanışma Derneği’nin amblem olarak Baf Kalesi’ni seçtiğine işaret eden Akıncı, “Köklerinizi seçtiniz. Oradan geliyoruz. Köklerimizi unutacak değiliz. Kimimiz Leymosun’dan geldik. Bu topraklara Karadeniz’den gelen; Pakistan’dan, Rusya’dan gelenler var. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yeni bir yapı oluştu. Köklerimizi unutmayacağız ama bu yeni yapıda, yeni bir kimlikte buluştuğumuzu da unutmayacağız” dedi.
Akıncı, her türlü çabada, Gazi Baf Dayanışma Derneği’nin yanında olacağını da vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2018, 10:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474