banner564

Bir yıl ceza aldı

Kuzey ile Güney Kıbrıs arasında uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla yargılanan Georgios Baimpourntidis hakkındaki karar açıklandı

Bir yıl ceza aldı
banner598

 Suna ERDEN

Kuzey ile Güney arasında uyuşturucu ticareti yaptığı tespit edilerek suçüstü yakalanan ve yargılanmak üzere cezaevine gönderilen Rum uyruklu Georgios Baimpourntidis hakkındaki yargı süreci tamamlandı. Lefkoşa Arasta bölgesinde uyuşturucu satmak için müşteri ararken tutuklanan sanık Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararıyla hapis cezasına çarptırıldı. Başkan Melek Esendağlı, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay ve Yargıç Murat Soytaç'tan oluşan heyet, sanığı oybirliği ile 1 yıl hapse mahkûm etti.

Satıcı olması etken oldu
Sanık hakkındaki kararı Yargıç Soytaç açıkladı. Soytaç, sanığın lehine ve aleyhine olan olguları değerlendirdiklerini belirterek,  sanığın suçunu kabul edip adaletin erken tecellisine katkı koymasını lehine değerlendirdiklerini söyledi. Yargıç Murat Soytaç, sanığın işlemiş olduğu suçunun 65 gram hintkeneviri türü uyuşturucu madde ithal ve tasarruf suçu olduğunu belirterek bu tür suçlara ciddi caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Yargıç Soytaç, uyuşturucu suçlarının güvenli yaşam ortamını bozduğunu, sanığın uyuşturucu maddeyi ithal etme gayesinin ticari olduğunu ve bunun sanık aleyhine ağırlaştırıcı faktör olarak değerlendirdiklerini söyledi. Yargıç Murat Soytaç, sanığın lehine ve aleyhine olan unsurları değerlendirdikten sonra suçlu bulup mahkûm ettikleri davalardan 1 yıl hapis cezası ile cezalandırmayı uygun bulduklarını açıkladı. 

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2018, 11:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473