banner564

Bir yıl yatacak

Kasiyer olarak çalıştığı marketten 3 bin 500 TL çalmakla suçlanan Eşref Çetin, “Aldığım para 4 bin 500 TL” diyerek bin TL artış yaptı ama hapislikten kurtulamadı

Bir yıl yatacak
banner598

 Suna ERDEN

Girne’de kasiyer olarak çalıştığı marketin kasasından para çaldığı gerekçesiyle yargılanan 47 yaşındaki Eşref Çetin hakkındaki dava dün karara bağlandı. 
Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık hapis cezasına çarptırıldı. Kasım ayı 2017 tarihinde meydana gelen hırsızlık olayında güvenlik kameralarından tespit edilerek yakalanan sanığa bir yıl hapis cezası verildi. 
Başkanlığını Fadıl Aksun’un yaptığı, Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu ve Yargıç Temay Sağer’in oy birliği ile aldığı kararda “Müstahdem tarafından sirkat” suçundan 8 ay hapse mahkûm edilen Çetin, hakkındaki kararı Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu açıkladı. 

Dürüst davranması lehine oldu
Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu, olayın Kasım ayı 2017 tarihinde Girne’de faaliyet gösteren bir markette meydana geldiğini anımsattı. İncelenen kamera görüntülerinde Eşref Çetin’in marketin kasasından para çaldığının tespit edilmesi üzerine tutuklandığını ve sorgusunda suçunu itiraf ettiğini kaydeden Beyoğlu, Çetin’in 3 bin 500 TL çalmakla suçlandığını ifade etti. Beyoğlu, sanığın yapılan sorgusunda 4 bin 500 TL para çaldığını itiraf ederek dürüst davrandığını kararda hafifletici neden olarak kullanıldığını belirtti. 
Yargıç Beyoğlu, Eşref Çetin’in 10 yıldır ülkede çalışma izinli olarak kaldığını, 2017 yılı Aralık ayında işlediği suç nedeniyle hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildiğini ve 3 aydır yargılanmayı beklediğini ifade etti. Bir iş yerinde çalışan kimselerin işveren ile karşılıklı güven duygusu içinde olması gerektiğine dikkati çeken Beyoğlu, Çetin’in işverene 1 yıl boyunca güven duygusu aşıladıktan sonra bu suçu işlediğini kaydetti.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473