banner564

Bira içtiği iddia edildi

Polis subayını döverek hastanelik ettikten sonra ortadan kaybolan Mesut Ayağ, özel bir kliniğin hasta odasında yakalandı

Bira içtiği  iddia edildi
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da Büyük Sanayi bölgesinde bulunan “Ayağ Garaj” isimli makinist dükkanı içerisinde, mahkemenin derdest emrini icra etmeye giden polis subayı ve polis memurunu ciddi şekilde darp ettikleri ileri sürülen ve olaydan sonra kayıplara karışan Ayağ kardeşlerden  Mesut Ayağ önceki akşam özel bir klinikte yakalandı. Mahkemeye olayı aktaran polisin şahadetine göre zanlı Mesut Ayağ, kalmakta olduğu kliniğin 401 numaralı hasta odasında bira içtiği sırdada tespit edilerek tutuklandı.

Tanık polis subayı olayı anımsattı
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli Polis Müfettiş Muavini Faysal Güden, 14 Nisan 2016 tarihinde, İskele Kaza Mahkemesi’nin Nesip Ayağ hakkındaki derdest emrini icra etmek üzere Büyük Sanayi bölgesinde Ayağ Garaj isimli işletmeye giden biri subay Adli Şube’de görevli 2 polisin  mahkeme huzurundaki zanlı Mesut Ayağ ile kardeşi Nesip Ayağ tarafından ciddi şekilde darp edilerek görevlerinden men edildiğini anımsattı. 
Nesip Ayağ’ın önceki gün sabah saatlerinde İskele Polis Müdürlüğüne giderek teslim olduğunu hatırlatan Güden, Mesut Ayağ’ın olayın ardından ikamet ettiği köy Ziyamet’e gittiğini, orada İskele Adli Şube ekipleri ile gerçekleştirdikleri ortak aramada zanlının izine rastlamadıklarını ve alınan bir bilgi ile zanlının Gazimağusa’da özel bir klinikte olduğunu öğrenmelerinin ardından konu kliniğe giderek zanlının 401 numaralı odada olduğunu tespit ettiklerini anlattı. 
Zanlının tespit edildiği esnada önünde bira şişesi olduğunu ve şişe içerisinden bir miktar içilmiş olduğunu belirten Güden, zanlının kendilerini görmesinin ardından bira şişesini camdan dışarı attığını söyledi.

3 şişe de dolapta bulundu
Oda içerisinde bulunan buzdolabında da 3 şişe bira tespit ettiklerini belirten Güden, zanlının ilgili klinikte saklanmasına yardımcı olabilecek olan kişilerin olduğunu ve bu yönde de bir soruşturma yürüttüklerini ifade etti. 

Yeniden hastaneye kaldırıldı
Olayda ciddi şekilde darp edilen polis subayının önceki akşam hastaneden taburcu edildiğini ancak dün sabah itibarı ile göğsünde ağrılarının artması üzerine yeniden hastaneye kaldırıldığını belirten Güden, soruşturmanın seyrinin değişebileceğini ve zanlılar aleyhine vahim zarar davasının da getirilme olasılığının olduğunu ifade etti.  Güden, soruşturmanın selameti açısından zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti. Savcı Ahmet Özlemler bu süreyi 2 gün ile sınırlandırdı.

Avukat: Polis önyargılı davrandı
Zanlıların avukatı Aysel Uzun talep edilen tutukluluk süresine itiraz etmezken bir takım iddialarda bulunarak tahkikat subayına bazı sorular yöneltti. 
Zanlıların ifade vermek istediklerini ve önce polisin kendilerini darp ettiği yönünde iddiaları bulunduğunu savunan Uzun, polisin önyargılı davranarak zanlıların iddialarını dikkate almadığını ileri sürdü.

“Polis kendini tanıtmadı”
Olayda darp edildiği öne sürülen polislerin kimliklerini göstermediklerini ve kendilerini tanıtmadıklarını iddia eden Uzun, polis aracının park edildiği yerinde dükkan içerisinden görülecek bir yerde olmamasından ötürü müvekkillerinin gelen kişilerin polis olduğunu anlamadığını öne sürdü.

“Darp ederek tutuklamaya çalıştılar”
Polislerin mahkeme huzurundaki zanlının kardeşini makul gücün ötesinde darp ederek tutuklamaya çalıştıklarını ve zanlının da kardeşine uygulanan darbı önlemek amacı ile müdahalede bulunduğunu savunan Uzun, zanlının ilk olarak polis subayı tarafından göğüs kısmından sert bir şekilde itildiğini ileri sürdü.  Tahkikat subayı Faysal Güden ise zanlıların konu polis subayını hafizasını geçici olarak kaybetmesine neden olacak kadar darp ettiklerini ifade etti. 

“Müvekkilimin levye ile kafasına vurdular”
Konu olayda ilk fiziki saldırının mağdur olarak gösterilen polisler tarafından gerçekleştirildiğini iddia eden Uzun, konu polisler tarafından mahkeme huzurundaki zanlının kafasına levye ile vurulduğunu ve konu levyenin yine polisler tarafından alındığını savunarak, konu levyenin şu anda kayıp olduğunu ileri sürdü. Faysal Güden ise bu iddiaya “tarafımıza öyle bir bilgi ve iddia aktarılmadı” şeklinde yanıt verdi.

Vücudunda darp izleri var
Zanlının olay günü polisler tarafından darp edildiğinin vücudundaki izlerden de anlaşıldığını savunan Uzun, zanlının alın kısmındaki şişliğinde bunun açık bir göstergesi olduğunu iddia etti. Faysal Güden ise zanlının olaydan 19 saat sonra darp şikayeti ile hastaneye gittiğini söyleyerek, o arada zanlının başka bir darp olayına karışmasından ötürü de bu şişliğin gerçekleşebileceğini savundu. Güden ayrıca klinikten elde ettiği bir bilgiye göre zanlının kendisine serum takmak isteyen hemşireye, “serum takmana gerek yok, ben iyiyim” şeklinde cevap verdiğini öğrendiğini aktardı.

“Müvekkilimi şahsen siz tokatladınız”
Müvekkilinin tespit edildiği esnada bir polis memurunun “sana biz gününü göstereceğiz, yaptıklarının bedelini ödeyeceksin” şeklinde tehdit ettiğini savunan Uzun, tahkikat subayının da müvekkiline tokat vurduğunu ileri sürdü. Faysal Güden ise iddiaların tamamen asılsız olduğunu savundu.

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2016, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473