banner564

Birçok eser sergilenecek

Ataoğlu, İskele Arkeoloji Müzesi’nin iki ay içinde hizmete açılacağını açıkladı

Birçok eser  sergilenecek
banner598
Turizm ve Çevre Bakanlığı, İskele Arkeoloji Müzesi’nin iki ay içinde hizmete açılacağını açıkladı. 
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre İskele’de yapım çalışmaları devam eden arkeoloji müzesinde incelemelerde bulunan Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, hedeflerinin ülkeye modern müzecilik konusunda dünya ile eş seviyede tesisler kazandırmak ve yeni müzeler açmak olduğunu belirtti.
Müzenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Ataoğlu, müzenin İskele-Karpaz bölgesine açılacak olan ilk müze özelliğini taşıyacağını kaydetti. 
Ülkedeki müze eksikliğinin farkında olduğunu ifade eden Ataoğlu, göreve başladıkları günden itibaren müze çalışmalarının öncelikleri olduğunu belirtti. Ataoğlu, “Müzeler ülkelerin tarihini anlatan en önemli unsurlardır” dedi.
Ataoğlu, arkeoloji müzesinde, neolitik dönemden Roma dönemine kadar olan eserlerin, ziyaretçilerin geçmişi günümüzde yaşayabileceği şekilde sergileneceğini dile getirdi.

“Her ilçeye bir müze”
Ülkede pek çok medeniyetin değerli eserlerinin depolarda korunduğunu ifade eden Ataoğlu, “her ilçeye bir müze” parolası ile çalışmaya başladıklarını bu bağlamda Güzelyurt Arkeoloji ve Doğa Müzesi’ni yenilediklerini hatırlattı.

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2018, 10:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473