banner564

Birçok kural belirlendi

Yüz yüze eğitime başlayan güney, okullarda sıkı tedbirler aldı

Birçok kural belirlendi
banner598

 Güney Kıbrıs’ta önceki gün okullar yüz yüze eğitime başlarken, çok sıkı tedbirler alındı. Öğretmenlere ve öğrencilere de 23 sayfalık uyulacak kurallar listesi gönderildi. Alınan tedbirlere göre; çocuklar farklı kapılardan okula giriş yapıyor. Okul içindeki koridorlar bölünerek karşılıklı geliş gidiş önlendi. Dış bahçeler 2 metre sosyal mesafe kuralına göre işaretlendi. Kantin içerisinde beklemeyi önlemek için mail yoluyla sipariş sistemi kuruldu.
Güneyde okullarda alınan tedbirler 
1-) Öğrenciler okula girişlerde farklı kapılardan giriş yapacaklar. Sınıflara böldüler.
2-) Okul binası içerisinde, sol şerit uygulaması getirdiler ve okulun iç mekanında olan, öğrencilerin kullandıkları koridor ve alanları siyah/sarı şeritlerle çizdiler. Koridorlarda karşılıklı gidiş geliş olmaması ve sosyal mesafenin ihlal edilmemesi için okul binası içerisinde herkes sol taraftan ilerlemek zorunda.
3-) Okul bahçesini parsellere ayırdılar. Kantin bölgesi, Basketbol sahası, futbol sahası, iç bahçe... vs. Her sınıfın hangi teneffüste hangi parseli kullanacağını kural olarak belirlediler.
4-) Dış bahçe de 2 metre sosyal mesafe kuralına göre işaretlendi. Yani çocuklar teneffüslerde kendilerine söylenen parsellere gittiklerinde bile aralarında 2 metre mesafe olacak şekilde bir düzenleme yaptılar.
5-) Kantinden sandviç vs. almak isteyen öğrenciler kantine mail yoluyla bu taleplerini iletecekleri bir sistem kurdular. Kesinlikle kantin içerisinde bekleme yapacakları herhangi bir ürün satın alamayacaklar.
6-) Her çocuk için tekli sıra var ve sınıf içerisinde kimsenin başkasının yerine oturması kesinlikle yasaklandı.
7-) Her çocuğa el dezenfektanı verdiler ve herhangi bir handout dağıttıkları zaman bile öğretmenler bu dezenfektanla ellerini dezenfekte etmeleri yönünde çocuklara uyarı yapıyor.
8-) Ailelere çocuklarımıza tahsis edilen sıra ve sandalyeleri ekstra dezenfekte isterlerse öğrencilerin yanına alkollü mendil (sıvı değil) vermemizi tavsiye ettiler.
9-) Her çocuğun okul ihtiyaçlarını beraberinde getirmesi özellikle vurgulandı çünkü çocuklar arasında kalem, silgi ve benzeri materyallerin alışverişi yasaklandı.
10-) Fizik, kimya, bilgisayar laboratuvarlarının her kullanımından sonra devletin belirlediği dezenfekte protokollerine uygun olarak okul tarafından dezenfekte edileceği söylendi.
11-) Okul içerisinde özel olarak bir izolasyon odası oluşturuldu. Herhangi bir semptom gösteren öğrenci olması durumunda, öğrenci ailesi ve/veya sağlık ekipleri alıncaya kadar bu odada izole edilebilecek.
12-) Ayaklarla high-five yapmak veya dirsek dirseğe selamlaşmak dışında her türlü temas yasaklandı.
13-) Maske kullanımı zorunlu olduğunu yazmama gerek yok sanırım. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474