banner564

Birine pencerereden,diğerine kapıdan girdi

Sahte kimlikle KKTC’ye 8 kez giriş-çıkış yapan Yavuz Erden, 30 dakika ara ile iki evi soyunca yakalandı

Birine pencerereden,diğerine kapıdan girdi
banner598
Gazimağusa’ya bağlı Yeniboğaziçi köyünde 30 dakika ara ile 2 ayrı eve giren Yavuz Erten isimli şahıs tutuklandı. Hırsızlık yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınan Yavuz Erten ile ilgili soruşturmayı derinleştiren polis şok detaylara ulaştı. Mahkemeye meseleyi aktartan Adli Şube’de görevli polis memuru Mustafa Çebi, zanlının 13 Temmuz tarihinde Gazimağusa’da Semiye Yarım’a ait eve pencereden girdiğini ancak eve birilerinin geldiğini farketmesi ile yine aynı pencereden evden kaçtığını söyledi. 

Birinden çıktı diğerine girdi
Zanlının 14 Temmuz 2014’te saat 23.00’ da Yeniboğaziçinde Mehmet Ali Özertay’a ait ikametgaha girdiğini anlatan Çebi, buradan 2 adet cep telefonu sirkat ettiğini söyledi. Çebi, yine zanlının aynı tarihte saat 23.30’da Yeniboğaziçi’nde Emsal Emirzadeoğulları’na ait eve, evin kapısının üzerinde bulunan anahtarla kapıyı açarak girdiğini ve masanın üzerinde bulunan 620 TL tutarındaki nakit parayı çaldığını anlattı. 

8 kere geldi kimse farketmedi
Çebi, zanlı hakkında yapılan araştırmada zanlının 2008 yılında Girne’de gerçekleşen bir sirkat olayı ile ilgili teminat ile serbest kaldığını, ancak teminat değişikliği ile Türkiye’ye gittiğini ve Türkiye’de sahtelediği kimlik kartı ile 8 defa KKTC’ ye giriş yaptığını tespit  ettiklerini söyledi. 
Soruşturmanın yeni başladığına dikkat çeken Çebi zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti. Savcı Ahmet Özlemler bu süreyi 2 gün ile sınırlandırdı.Huzurundaki şahadet ve beyanları değerlendiren Yargıç Hasan Dağlı zanlının 2 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2014, 11:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474